O-oh! Daar komt …

KRRRR…OKODIL! van de Schotse illustratrice Catherine Rayner. Het is het prentenboek van het jaar  en daarmee de gangmaker tijdens de Nationale Voorleesdagen. De mini-editie kost slechts vijf euro en heeft een dvd met daarop een leuke animatie van het verhaal, dat wordt voorgelezen door Hadewych Minis.

voorlezenHet is een grappig verhaal voor mijn jongste zoon en neemt hem mee naar een rivier waar een krokodil met zijn hoofd boven water komt. Hij wil spelen, maar andere dieren bij de rivier vinden dat helemaal niets. De tekeningen laten zien hoe leuk krokodil het plagen vindt, totdat hij zelf door nijlpaard wordt afgestraft.  Herkenbare emoties voor kleuters, die zich in hun spel misschien ook niet altijd begrepen voelen. Het is een simpel boek om voor te lezen en verveelt niet bij herhaling.  Wij oefenen de letters, (lekker rollen die RRRR). Ik laat hem de steeds terugkerende zin ‘lezen’,  het aantal dieren tellen. Kortom genoeg elementen voor interactie en dat maakt voorlezen juist zo leuk.

Binnenkort zal ik bloggen over onze favoriete voorleesboeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s