Week van het christelijke boek

actieboek LaterVan 5 maart tot 15 maart is er extra veel aandacht voor het christelijke boek. Ook ik ben daar lekker druk mee. Het actieboek ‘Later’ van Lisette van de Heg heb ik ondertussen gelezen. Klanten die in een christelijke boekhandel in deze week (van tien dagen) een boek kopen van tenminste  € 12,50 krijgen het cadeau. Het is beslist de moeite waard. De openingszin: ‘Toen Ben Vervoort zes jaar en drie weken was, verdween zijn moeder’ (recensie volgt later…) Aanstaande vrijdag komt Lisette van de Heg op bezoek bij boekhandel van Rietschoten.

Vanavond organiseerde Infeijenoord, een initiatief van de Koningskerk een lezing met rabbijn Lody van de Kamp met als thema ontmoeting. Het was erg interessant en ik ben met een boek thuis gekomen.

Ondertussen lees ik ‘Lopen op het water’ van Lynn Austin. Zij heeft heel veel (christelijke) romans geschreven, ook romans n.a.v. verhalen en personen uit de Bijbel. Dit is haar eerste non-fictie boek, waarin ze schrijft over haar geloofsleven terwijl ze reis maakt door Israël. Morgen bezoekt zij o.a. Boekhandel Smit in Gouda en hoop ik haar te zien.

Merk jij wat van de acties in de week van het christelijke boek?

2 gedachten over “Week van het christelijke boek”

  1. Ik heb het boekje van de boekenweek gelezen en ga het nog een keer doen. Soms vind ik het zo jammer dat er zoveel onderwerpen beschreven worden waar ik down van word. Ken jij blije christelijke boeken. Boeken die je met een glimlach uitleest. het is vaak allemaal zo zwaar …

    1. Hoi Jedidja, daar heb je wel een punt. Het lijkt er inderdaad op alsof (christelijke) schrijvers eerst ellende nodig hebben in hun boek voordat het goede nieuws doorgegeven kan worden. Ik heb er even over nagedacht en kan zo gauw geen titel van een roman bedenken, of je komt in een veel lichtvoetiger genre zoals een chicklit. Ik lees dat niet vaak, maar ik herinner me nog ‘Geknipt voor elkaar’ van Karen Witemeyer. Wat ik verder met een glimlach lees zijn de columns van Annemarie van Heijningen-Steenbergen (die zijn ondertussen ook gebundeld in 2 verschillende boeken)

Reacties zijn gesloten.