Lynn Austin in Gouda

Christelijke Boekhandel SmitLynn Austin is in Nederland om haar nieuwste boek ‘Lopen op het water’ te promoten. Dit is haar eerste non-fictie boek, een persoonlijk getuigenis van haar geloofsleven tijdens een reis naar Israël. Een boek zo vertelt ze in Boekhandel Smit dat ze niet wilde schrijven. Vijf jaar geleden kreeg ze de kans om (opnieuw) naar Israël te gaan en ze besloot (om behalve research voor haar bijbel historische romans) de reis ook te gebruiken voor het gesprek met God. Ze hield haar eigen dagboek bij. In haar leven was op dat moment veel veranderd en daar had ze moeite mee. “Als schrijfster heb ik veel verbeeldingskracht, zo had ik ook ideeën over hoe mijn leven, mijn gezinsleven eruit zo moeten zien.”  Het kostte Lynn Austin moeite om al die veranderingen in haar leven te accepteren. Lynn leest passages uit haar boek voor in het Engels, terwijl wij op papier de Nederlandse tekst voor ons hebben:

“Ook verlang ik aan het begin het begin van deze pelgrimstocht naar geestelijke vernieuwing. Ik wil het grotere plaatje van Zijn plan zien en alles in Zijn wil leren aanvaarden. Ik wil mijn gebedsleven nieuw leven inblazen, echt luisteren naar wat Hij tegen mij zegt en vragen om zijn hulp in alle veranderingen. Misschien zal ik mijn eigen leven kunnen loslaten en de veranderingen in mijn leven met vreugde tegemoet kunnen treden. Dat is veelgevraagd voor een reis van twee weken. Maar dit is Israël – het toneel waarop het Oude en Nieuwe Testament zich afspelen, een land waar de Bijbel driedimensionaal tot leven komt als een pop-upboek voor kinderen.”

En dat blijkt. Terwijl Lynn Austin foto’s laat zien van de reis, die ze gemaakt heeft in Israël, kan ze vertellen hoe elke plek, die ze bezocht heeft een gedachte gaf voor haar persoonlijk geloof. De woestijn spiegelt haar eigen droge, dorre leven van dat moment. Reiservaringen worden uiteindelijk geestelijke lessen.  Een oase in de woestijn, doet haar denken aan David, die in de woestijn, terwijl hij moest wachten op het koningschap, toch psalmen maakte. Elke dag ontdekt ze meer van Gods liefde en trouw. Als ze op de berg komt waar Jezus zijn zaligsprekingen heeft gegeven, kan ze zich daar een levensechte voorstelling van maken. Jezus die levenslessen doorgeeft aan mensen,  “net zoals wij hier”.

lopen_op_het_water_isbn_9789029722285_1_1393383830Dat is wat Lynn Austin met haar boek ‘Lopen op het water’ wil doen; christenen bemoedigen om in tijden van veranderingen te blijven vertrouwen op Jezus. Daar helpt haar persoonlijk verhaal bij, maar ook de vele inspirerende voorbeelden van mensen uit de bijbel en de bijbelteksten,  de beelden die een reis naar Israël oproept. Bijzonder!

Wil jij Lynn Austin ook ontmoeten? Ze is vandaag , donderdag 6 maart van 16.00-17.30 uur in Boekhandel De Angelot, Hoogstraat 56 in Werkendam en vanavond vanaf 20.00 -21.30 uur in Boekhandel De Schuilplaats, Plantageweg 13a in Alblasserdam.

2 gedachten over “Lynn Austin in Gouda”

Reacties zijn gesloten.