Later met Lisette

Later met wensen van Lisette van de Heg
Later met wensen van Lisette van de Heg

Het was gezellig op de lezersavond met Lisette van de Heg bij Boekhandel van Rietschoten in Rotterdam.  Lisette begon met het voorlezen van de eerste regel van het verhaal: ‘Toen Ben Vervoort zes jaar en drie weken oud was verdween zijn moeder’. Het was de eerste zin waar het schrijfproces mee begon voor Lisette. Het is ook het eerste boek wat ze van begin tot eind heeft geschreven. in tegenstelling tot haar andere romans Mara, Noor en Sub Rosa.  Ze was gevraagd om het actieboek te schrijven en wist dat het iets moest worden met een vader en een zoon en een busje. Op een gegeven moment liep ze vast, maar na de zomervakantie in Denemarken kon ze weer verder. De brief bijvoorbeeld van Ben’s vader, rolde uit haar pen. ‘ Hier wil ik wat mee, maar ik weet niet wat, want het kan niet in de novelle,’ mailde ze naar de uitgever. Peter van Dijk, de uitgever (Vuurbaak/Plateau) was er ook bij. De lezersavond liet veel zien van de wisselwerking tussen schrijfster en uitgever. In december 2013 was het verhaal klaar. Maar er is nog wel veel gebrainstormd over de titel, voordat er ‘Later’ op de cover stond. Dit en heel veel andere wetenswaardigheden over het actieboek en de andere boeken van Lisette van de Heg kwamen aan bod. Er waren veel vragen, vooral over de moeder van Ben. Wie was ze? Wat is er nou precies gebeurd met haar? En dan die mysterieuze liftster, die in de bus komt bij Ben en zijn vader, wat is haar rol? Kortom hoe gaat het verder en gaat Lisette daar ook over schrijven?

Win een unieke fotoshoot met de bus uit Later

20140307-224824.jpg

Boekhandel van Rietschoten had niet alleen een leuke lezersavond georganiseerd. Iedereen die aanwezig was, kreeg ook de kans om een fotoshoot te winnen met de V1 Volkswagen op een unieke locatie in Rotterdam. Lisette van de Heg mocht de winnaar trekken.  Er is nog een tweede kans…….later, want ook de mensen die tijdens de week van het christelijke boek in de winkel een boek kopen, kunnen meedingen naar de prijs.  Klik hier voor meer informatie over de winactie van Van Rietschoten.