Ondertussen ergens anders

3 x cadeau in de boekenweekJa en dan is het ook nog boekenweek! Dit jaar met een heel leuk thema over reizen in boeken, of reizen met boeken, reisverhalen. Kortom ondertussen ergens anders. Ik vind het allebei goed, boeken en reizen, het zijn twee passies in mijn leven. Ondertussen heb ik alle ‘gratis’ boekenweekgeschenken in huis, die worden weggegeven door de boekverkopers, als je voor tenminste 12,50 aan boeken hebt gekocht of als je lid bent van de bibliotheek. Vooral de verhalenbundel van de bibliotheek vind ik erg grappig, Er staan 14 persoonlijke leesverhalen in, dus er is altijd wel iets wat aanspreekt. ‘Hoe Boudewijn Büch naar Paaseiland fietste’ laat gelijk al zijn hoe boeken en reizen met elkaar verweven zijn en dat er over het thema boeiend geschreven kan worden. Er staan ook heel veel leestips in van de bibliotheek en dat is handig. Je hoeft natuurlijk niet alle boeken te kopen, je kunt ze ook lekker lenen en dan in gedachten op reis gaan. Op de website van de boekenweek zag ik ook een leuke interactieve boekentipper. Al die promotie rond boeken, zie ik als een groot feest om boeken te ontdekken.

Zelf ga ik deze week op reis met Tikkop van Adriaan van Dis. Verhalen over Zuid-Afrika blijft toch het meest trekken. Bovendien ben ik nu nog onderweg in Israël met Lynn Austin. Ik wil in deze week, de recensies van die boeken plaatsen.

9789044620368Overigens in de boekenwinkel heb ik Boy aangeschaft van Wytske Versteeg. Toen ik de cover zag, wist ik dat ik het boek wilde hebben. Het lijkt me een heftig verhaal. Dit is wat er op de achterkant staat: “Na een klassenuitje naar het strand lijkt Boy van de aardbodem verdwenen. Zelfmoord, concludeert de politie nadat zijn lichaam weer is opgedoken. Maar met die conclusie kan zijn (adoptie)moeder niet leven.Vastbesloten om degene te vinden die verantwoordelijk is voor Boys dood, volgt ze het spoor naar dramadocente Hannah, die de klas die dag begeleidde. Zij is inmiddels een nieuw leven begonnen op het platteland van Bulgarije en verwelkomt haar nietsvermoedend. Terwijl de sneeuw begint te vallen, raken de twee vrouwen verwikkeld in een beklemmende relatie waarin niets is wat het lijkt. Als het vertrouwen groeit begint Hannah haperend aan het verhaal van Boy. Zijn moeder denkt ondertussen maar aan een ding: wraak” Wytske Versteeg heeft met dit boek de BNG Nieuwe literatuurprijs 2013 gewonnen.Wil je er ook al een stukje van lezen? Klik hier voor een leesfragment.