4de Musketier leestips

Vandaag gaat mijn man voor de tweede keer mee met een het karakterweekend van de 4de Musketier.  Een mooi moment om mijn musketierleestips te delen, voor thuisblijvers en kinderen.

devierdemusketierhetboekDe Vierde Musketier heeft een klassieke uitstraling en geeft weer welke dromen Henk Stoorvogel en Theo van den Heuvel hebben met hun mannenbeweging de 4de Musketier. Het is een mix van verschillende verhalen, anekdotes die als voorbeeld dienen voor een (geestelijke) toepassingen in het leven. Geïnspireerd door het klassieke verhaal van de drie musketiers, die de strijd aangaan voor de koning Lodewijk XIII, worden mannen van nu aangespoord om hun leven te stellen in de dienst van de Koning, God.

Ik heb het boek in 2010 gekocht voor Ton, maar vorig jaar heb ik het zelf gelezen. Het was een bevestiging van Ton’s ervaringen van zijn eerste karakterweekend, waar vooral het gevoel van samen er voor gaan ‘één voor allen, allen voor één’, hem het meest is bij gebleven. Bovendien geeft het een uitgebreide verdieping van de korte verhalen waar sommige musketiers soms mee thuis komen 🙂

Mijn waardering; ****

De vierde Musketier – Henk Stoorvogel en Theo van de Heuvel | uitgever Voorhoeve (2010) | ISBN: 9789029719964

muiksketiersDe drie Muskieters waar gaat dat eigenlijk over? Een grappige manier om dat met de jongens te ontdekken is de versie van Geronimo Stilton. Op zo’n manier kun je alle klassiekers wel lezen. De grote lijn is vastgehouden, maar in de wereld van muizen, spreken we over natuurlijk over Muisketiers. Mooi boek, lekker veel plaatjes en grappige typografie. Vorig jaar hebben wij dit boek gekocht en voorgelezen, maar tegenwoordig leest onze oudste hem zelf. Dus wij hebben heel veel plezier van dit boek.

 onze waardering: ****

De drie Muiskieters – Geronimo Stilton | uitgever Wakkere muis (2009) ISBN: 9789085920847  € 12,50

Eén gedachte over “4de Musketier leestips”

Reacties zijn gesloten.