Ik ga op reis en neem mee…

Morgenmiddag begint de meivakantie, daarom alvast de koffers gepakt, want we gaan varen op ons eigen schip, een reisje langs de Rijn. Twee weken vrij, geen kinderen naar school brengen en mezelf ook vrij gegeven, want de laptop moet nodig voor onderhoud naar de reparateur. Al meer dan een week ben ik met een snoer verbonden met het internet en dat werkt niet echt lekker, dus de komende weken komt er minder blogpost. Maar natuurlijk blijven we wel lezen en daarom vertel ik wat er in de koffer zit:

1) Bid, Luister, Leef & Bijbel. Nog steeds vind ik het een geweldig dagboek. Juist ook deze week nu het leesrooster voor elke dag een tekstgedeelte heeft over het opstandingsverhaal uit een van de vier evangeliën. De instelling van de Pascha uit het oude testament, hoe treffend dat het feest van de ongezuurde broden 7 dagen gevierd moet worden en uit de brieven van Paulus zeer waarschijnlijk de oudste preek over het belang van de opstanding (1kor. 15).

2) Onderweg met Jozua, bijbelstudiegids van Henk Stoorvogel. Ik heb hem gelezen toen Ton met de 4e Musketier weg was. Juist omdat ze  met Jozua aan de slag zijn gegaan tijdens dat karakterweekend (en nu ook in Schotland) was het voor mij een mooie manier om te ontdekken welke levenslessen ervan Jozua geleerd kunnen worden. Het bijbelboek Jozua wordt gedetailleerd uitgelegd, waardoor je dingen ontdekt waar je anders overheen zou lezen. Inspirerend. Ik heb hem uit en neem hem mee voor Ton.

3) Grip van Stephan Enter neem ik ook mee voor Ton. Ik heb hem zelf al gelezen, vond het een van de mooiste boeken van 2012. Omdat het over een bergbeklimming gaat in Noorwegen, had ik hem bij wijze van voorbereiding aan Ton gegeven, maar als hij thuis blijft liggen, komt hij ooit uit.

4) Noah het boek bij de film. Die ondertitel is misschien al blasfemie. Feitelijk is het pure merchandise en hoewel er al veel over gesproken is, wil ik toch een recensie over het boek schrijven.

5) Dit leven, dat lijkt me echt een kroonjuweeltje in mijn koffer, ik verheug me erop.

6) Boekendief,  moet ik toch ook uit kunnen lezen de komende week

7) Kronkelpad. Begin mei komt de nieuwe roman, Tolbos van Irma Joubert, dus ik moet nodig wat doen aan mijn achterstand. Tweeenhalf boek heb ik van haar gelezen. Net als velen anderen ben ik lyrisch over Het meisje uit de trein. Het tweede deel vond ik veel minder, en Het kind van de rivier stelde me echt teleur, vandaar dat ik nog wat in te halen heb. Omdat in Tolbos aandacht is voor het onrecht in Soweto, ben ik toch nieuwsgierig hoe Joubert de kleurrijke geschiedenis van Zuid-Afrika in haar boek zal verwerken.

8) Stel dat ik alle boeken uit krijg, dan heb ik nog mijn ereader. Daarop staat de Boerenoorlog nog, die ook al maanden op mijn lijstje staat. Dat is een dikke pil van meer dan 600 bladzijden

9) Dan ligt er nog een stapel kinderboeken in de koffer, omdat we elke dag voorlezen en er gelezen moet worden. Ze kunnen kiezen uit Hens up van Rinder Kromhout, Spek en Sproet, de detective-serie voor kinderen is al jaren favoriet,  Schiet niet op mijn olifant van Anna van Praag,  Weg met de krokodil van Paul van Loon en Kereltje Kareltje en het boomvlot van Tosca Menten.

10) Wat doen we vandaag? 101 originele en leuke ideeën om je nooit te vervelen. Tja en als ze niet willen lezen en ook niet meer weten wat ze kunnen doen aan boord van het schip (het is de meeste tijd toch een eiland waar je even niet vanaf kunt), dan biedt dit boek misschien wel uitkomst. We zullen zien.

Wat zou jij willen lezen in de vakantie?

2 gedachten over “Ik ga op reis en neem mee…”

  1. Wat ik meeneem is alles wat aan creativiteit dingen, tekenpapier, potloden, en lapjes met naaigerei. Heerlijk genieten van natuur en alles op de foto vast leggen om na te genieten. Heb je een goede vakantie genoten?

Reacties zijn gesloten.