Spannende boeken

Afgelopen week heb ik vier boeken gekocht in de boekwinkel. Dat waren bijna allemaal spannende boeken en daarbij kreeg ik twee actieboeken, dus de stapel nog te lezen voor deze maand bestaat uit zes titels:

oog_in_oog_isbn_9789043522847_1_1400205138Oog in Oog – Linda Bruins Slot

Op de achterkant: De moord op hun zoontje heeft diepe sporen achtergelaten in het gezin van Ruben en Maria. Los van elkaar hebben zij hun eigen manier gevonden om ermee te leven. Maar zowel vergeving als wrok hebben hen belet opnieuw het geluk te vinden en door te geven aan hun dochter Celeste. Na twintig jaar wordt de ogenschijnlijke stabiliteit doorbroken door wraak en afwijzing. Opgesloten in een huis, staan ze alle drie oog in oog met de moordenaar.

Ik ben al in dit boek begonnen en ik ben onder de indruk. Bijzonder hoe Linda Bruins Slot haar verhaal naar een climax toe schrijft. Volgende week een volledige recensie. Wil jij ook alvast beginnen, dan is hier een link naar het eerste hoofdstuk. Omdat dit boek één van de toptitels is van ‘Hoogspanning;  spannende boeken in de christelijke boekhandel, kreeg ik ook het actieboek:

newspage75Martelaarslied – Ted Dekker

Ben je bereid om te sterven?
Die vraag dringt zich plotseling op aan een kleine groep vrouwen en kinderen in Bosnië aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer een groep ruwe soldaten hun vreedzame dorp binnenvalt, worden ze plotseling geconfronteerd met een sluipend kwaad… en een ultieme test.

Het is het moment dat het martelaarslied voor het eerst wordt gehoord. Maar het is ook het moment dat liefde en schoonheid in een adembenemende werkelijkheid zichtbaar worden. Het verhaal en het lied dat alles veranderde.

wnm-34-9789026134395-0-De mazen van het net – David Mark

Maak kennis met Aector McAvoy, rechercheur te Hull. Een boom van een kerel met een zachtaardig karakter, meer bedreven met computers dan met wapens. McAvoy werkt samen met zijn directe chef Trish Pharaoh, de hoofdinspecteur die zowel haar verstand als haar uiterlijk gebruikt om haar doel te bereiken. Het tweetal wordt op een moordzaak gezet waarin maar weinig aanknopingspunten te vinden zijn. Het onderzoek is nog nauwelijks van start gegaan als McAvoy zelf getuige is van een aanslag. Ondanks de radicaal verschillende manier waarop de twee slachtoffers om het leven zijn gebracht, ontdekt Aector een verband – een patroon dat suggereert dat deze moordenaar nog lang niet klaar is. Het is aan rechercheur McAvoy om dit dodelijke spel te stoppen.

Dit boek heb ik gekocht na de positieve recensie van Tess Heijtmeijer. De eerste bladzijden bevestigen dat het een goede keus is geweest. Allereerst vind ik het citaat van Shakespeare over genade uit de Koopman van Venetië erg treffend. Daarnaast voel ik direct herkenning als een verhaal zich afspeelt in een havenstad en er gesproken wordt over een penetrante geur van veevoer. Lees ook het eerste hoofdstuk.

MEYER_Cobra_VP_04.inddCobra – Deon Meyer

Op de achterkant: Het bloedbad bij het luxe gastenverblijf in Franschhoek is het werk van een professional: drie slachtoffers, drie perfecte hoofdwonden. En niet alleen de mysterieuze spugende cobra op de kogelhulzen en het onvermijdelijke mediacircus dat op deze moorden zal volgen zijn voor kapitein Bennie Griessel een voorbode van grote problemen. Twee van de slachtoffers blijken namelijk elitesoldaten. Special Forces.
Griessel zit niet op moeilijkheden te wachten, want hij heeft er al genoeg. Hij drinkt, hij liegt tegen zijn collega’s en zijn AA-sponsor en hij had nooit bij Alexa Barnard moeten intrekken. Dat was een kanjer van een fout.

Boeken van Deon Meyer kan ik niet laten liggen. Geboeid heb ik ‘13 uur‘ en ‘7 dagen’ gelezen. Ik hou van de spanning, die zich afspeelt in het huidige Zuid-Afrika, dus ik kan niet wachten om de belevenissen van Bennie Griessel verder te volgen. Ook nu een leesfragment.

14011_durf-te-leven_smallDurf te leven – Mirjam van der Vegt‘Vrij bewegen in een angstige wereld’

Afgelopen zomer overleefde Mirjam van der Vegt samen met haar gezin een zwaar auto-ongeluk. Deze gebeurtenis confronteerde haar met haar eigen angsten én die van anderen. In dit boek neemt ze de lezer mee op een avontuurlijke reis van angst naar verlangen.

Op de achterkant: Vrijwel ieder mens leeft met angstgevoelens. Je bent misschien bang de boot te missen, je leven niet onder controle te hebben of er is de angst dat jij of een geliefde zomaar iets ergs kan overkomen. Iedere keer als een angstig scenario uitkomt, word je bevestigd in je vermoeden: het leven is onveilig. Het ontvankelijk leven als een kind lijkt daarom steeds moeilijker naarmate de jaren verstrijken. Op welke manier reageer je op crashes in je bestaan en kun je vrij bewegen? Hoe laat je de bijbelse waarheid ‘Wees niet bang’ landen in je leven? Een inspirerend boekje met verrassende inzichten.

Oké dit is geen thriller, maar juist je eigen angsten onder ogen durven komen, is misschien wel veel spannender dan vluchten in een thriller. Ik ben erg nieuwsgierig naar het boekje, omdat ik Mirjam van der Vegt een inspirerende vrouw vind.

Incendio_200Incendio – Tess Gerritsen

Tess Gerritsen is voor mij een onbekende, dus het is leuk dat ik nu iets van haar kan lezen, omdat haar novelle het geschenk is, in de maand van het spannende boek.

Welk boek zou jij willen lezen?

2 gedachten over “Spannende boeken”

  1. Ik ben niet iemand die graag spannende boeken leest. Krijg ik echt buikpijn van ( letterlijk). Maar als ik moest kiezen, koos ik voor het boek van Ted Dekker.

Reacties zijn gesloten.