Mijn zomerleesuitdaging

Eva zomerboeken top 10Het begon allemaal met een oproep van Eva op hun faceboekpagina ‘Welk boek er mee moest in de koffer deze zomer?’ Er kwamen heel veel reacties met een paar goede boekentips. De uiteindelijke top 10 bevat een aantal titels die ik al gelezen heb, zoals Hemeldauw, Bevrijdende Liefde, Duizendmaal dank, Lopen op het water, Kleine Rachel.  Maar heeft mij vooral nieuwsgierig gemaakt naar de nummer 1. Jane. Verder is het wel leuk om een zomerleesuitdaging te hebben. Dus voor de komende weken staan de volgende boeken op mijn leeslijst:

jane_isbn_9789043521444_1_14025241871) Jane – Jane Lasonder & Henk Stoorvogel

Deze autobiografische roman heeft bij heel veel lezers een geweldige indruk achtergelaten. Dat is al genoeg reden om nieuwsgierig te worden naar het levensverhaal van Jane en hoe God haar heeft genezen van haar trauma’s. De uitgever deelt een leesfragment.

2) De boekenapotheek aan de Seine – Nina George

9789021810034Weer zo’n cover die gelijk mij aandacht trekt, dit lijkt me echt een heerlijke must-read voor een boekliefhebber, schippersvrouw en dan Frankrijk, altijd goed in de zomer. Op de achterflap staat: “In zijn boekenapotheek in Parijs – een schip op de Seine – verkoopt boekhandelaar Jean Perdu romans als medicijn voor de kwalen van het leven. Hij weet precies welk boek geschikt is voor een ander. De enige die hij niet kan genezen is zichzelf. Eenentwintig jaar geleden verliet zijn Provençaalse geliefde Manon hem terwijl hij nog sliep. Ze liet een brief achter – die Perdu nooit durfde te lezen. Tot deze zomer. De zomer die alles verandert. Jean Perdu gaat op reis over de rivier naar het hart van de Provence, naar zijn herinneringen en terug naar het leven.”

de cirkelDe cirkel – Dave Eggers

Deze zomer wil ik wat van Dave Eggers gaan lezen. Ik hoorde voor het eerst van deze schrijvers toen zijn boek de Cirkel werd gekozen als boek van de maand november (2013) in De Wereld draait door. Ondertussen is er is al veel over gezegd en geschreven over hoe Dave Eggers laat zien hoe het zou kunnen zijn; alles wat we doen op de social media en de macht van een internetbedrijf. Wat is de staat van onze privacy? ik ben benieuwd wat het gaat doen met mijn online-gedrag. Het staat al een tijdje op mijn nog te lezen lijst, maar er zijn ook andere titels van Dave Eggers zoals Wat is de wat? (ook al met een indrukwekkende boekomslag, namelijk een voetafdruk van Afrika) en zijn nieuwste roman met als titel een bijbelvers uit Zacharia 1:5 ‘Uw vaderen waar zijn? En de profeten leven zij voor eeuwig’ of te wel #uvwzzedplzve

Deze boeken heb ik als ebook klaar staan op mijn ereader en in mijn ipad. Ondertussen komen ook wat vriendinnen die hun favoriete boek bij mij brengen. Zo kom ik deze zomer vast wel door!

Wat ga jij van de zomer lezen?

2 gedachten over “Mijn zomerleesuitdaging”

  1. Deze maand lees ik bijna uitsluitend literatuur (en 1 lit. roman (Dorsvloer vol confetti) en in augustus lees ik alleen klassieke literatuur en ga ik o.a. Eline Vere herlezen, reuze zin in.

    Ik ben erg benieuwd naar De boekenapotheek aan de Seine van Nina George, ik kijk uit naar je recensie!

Reacties zijn gesloten.