Afrikaanse romans in het Nederlands

klimtolEn toen was het september, een nieuwe maand om te laten zien wat ik wil gaan lezen en waarover ik wil bloggen. Ik maak het mezelf makkelijk want deze maand kijk ik uit naar de ‘Week van de Afrikaanse roman’, die de werkgroep Afrinetwerk van 19 t/m 28 september organiseert. Een campagne waarin hernieuwde aandacht wordt gevraagd voor Afrikaanstalige romans in Nederlandse vertaling. Ik heb al een aantal van deze romans gelezen en op deze blog kun je al recensies vinden van Kleine Rachel, Dit Leven, Kijk me in de ogen, Fiela’s kind en Tolbos. Ik ga iets lezen van Afrikaanse auteurs die ik nog niet ken, namelijke Etienne van Heerden en Marita van der Vijver. Ik ben erg nieuwsgierig naar Klimtol en van Marita van der Vijver heb ik ‘Stiltetijd’ op de plank staan.

Deze maand dus maar twee boeken in de rubriek nog te lezen, maar dat komt omdat het begin van het schooljaar veel energie en tijd kost, dus vandaar ook nu een kort berichtje.

2 gedachten over “Afrikaanse romans in het Nederlands”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s