Oktober leesuitdaging

Een nieuwe maand en ik heb er zin in! Ten eerste begint vandaag de kinderboekenweek. Het thema is ‘Feest’ en gelukkig zijn er veel manieren om lezen een feest te laten zijn.  Een feestje voor ons gezin is ook de verschijning van de Bijbel in Gewone Taal vandaag.  Ik vind het persoonlijk een heel gaaf project. Een Bijbel zonder moeilijke woorden, met makkelijk leesbare zinnen.  Maar beide projecten staan op gespannen voet mijn ideaal om van oktober de buy nothing new month te maken. Ik vind het een geweldig goed initiatief om bewust te worden van wat je al hebt en niet klakkeloos van alles aan te schaffen. Vorig jaar wilde ik wel meedoen, maar dan een uitzondering maken voor boeken. Gaat het me dit jaar lukken?

Ik heb nog een hele stapel boeken liggen, die nog niet zijn gelezen. Bovendien heb ik de laatste maand een aantal boeken gekregen, dus heb ik nog (nieuw) leesvoer genoeg.  Bovendien merk ik de laatste maanden dat mijn boekenverslinding wat happert. Het tempo van een boek per week moet weer eens gehaald worden. Misschien helpt de herfstvakantie.

Welke recensies kunnen jullie de komende maand verwachten?

  • Smoske, de neushoorn die er geen zin in had
  • Boerenoorlog – Martin Bossenbroek
  • Verzwegen moeder – Gisa Klöne
  • Wederkomst – Louis Krüger (een van de CLO top 15)

Verder moet ik nodig gaan lezen voor mijn uitdaging ‘Ik lees Nederlands’ want ik heb mijn opgeven voor 20 boeken en de teller staat nog maar op 13. Gelukkig kunnen er al 3 titels van dit rijtje worden toegevoegd als ik mijn leesuitdaging van oktober haal.

Er zijn wel nieuwe boeken verschenen waar ik erg nieuwsgierig naar ben, maar die moeten nog maar een maandje wachten en tegen die tijd mogen we toch ons verlanglijstje inleveren 😉

2 gedachten over “Oktober leesuitdaging”

  1. Ah hier nog een, ik mag ook geen nieuwe boeken meer kopen, eigenlijk zelfs tot het einde van het jaar. Ik heb nog 23 ongelezen boeken en in een tijd waarin een ander bij de Voedselbank loopt, voelt het niet goed om zoveel geld aan boeken uit te geven terwijl ik er nog voldoende ongelezen boeken heb staan.

    Wat mooi dat de Bijbel in gewone taal komt, ik wist dit nog niet! Ik lees soms een stukje in een kinderbijbel omdat ik de teksten in de bijbel vaak lastig te ontcijferen vindt en niet snap.
    Ik ben erg benieuwd naar je recensie van Boerenoorlog van Martin Bossenbroek! Oh en ik heb eindelijk een boek voor je uitgekozen (je ontvangt het binnen een week of 2), ik wilde je in eerste instantie mijn exemplaar van de De verzamelde werken van A.J. Fikry sturen maar zag dat je deze al gewonnen had 😉

Reacties zijn gesloten.