Boekencommentaar van november 2014

Er zijn heel wat bladzijden langs mijn vingers gegaan de afgelopen maand, zowel op papier of op het scherm van mijn iPad. Soms vragen mensen waar ik de tijd vandaan haal? Mijn geheim is dat ik vooral lees als mijn jongens sporten (maandag een uur zwemmen, dinsdag en donderdag anderhalf uur rugby). Bovendien is  de wintertijd bij mij nog niet echt geland; elke morgen heb ik nog steeds een uurtje over. Nog nooit was ik zoveel boeken tegelijk aan het lezen. Ik heb dus ook nog niet alles uit. Weer kijk ik terug op zeer gevarieerd leesvoer, maar deze keer ook wat betreft verwachtingen, die niet helemaal uitgekomen zijn.

boven verwachting:

 • De eerste maandag van de maand – Peter Zantingh. Ik heb zelfs getwijfeld of het niet mijn tip voor de maand november moest worden.
 • Op  de vleugels van de wind – Dineke Epping, echt een heerlijk romantisch leesboek voor de winter, recensie volgt binnenkort.
 • Het lam – Jannie Regnerus.  Genomineerd voor de CLO literaire jury prijs 2014. Bijzonder hoe zij een vreselijk aangrijpend thema zo kan vastleggen dat het een pareltje wordt. Morgen plaats ik mijn uitgestelde recensie.

Betrouwbaar; voldoet aan de verwachtingen

 • Ezra leid mijn volk – Lynn Austin
 • Hier blijf ik – Sanneke van Hassel. Ik had er al zoveel over gelezen en gehoord. Het klopt gewoon nu ik hem zelf in handen heb. Al een paar verhalen gelezen, nog lang niet uit, blijft voorlopig nog onder handbereik.
 • De geschiedenis van de Joden – Simon Schama. Gedeeltelijk gelezen, echt een verhalenverteller met een heel ander perspectief dan wat ik toen nu toe had. Ik vond het vooral leuk om te lezen naast de roman van Lynn Austin. Ik weet niet of ik hem uit krijg, want ondertussen liggen er alweer zoveel andere boeken open, maar beslist de moeite waard.
 • Het verlangen van de egel – Toon van Tellegen, ligt nog op mijn nachtkastje, door de boeken die gelezen moeten worden, wordt het een ondergeschoven kindje, eigenlijk best wel jammer.

Beneden verwachting:

 • Een goed nest – Tessa de Loo. Ik was zelfs van plan om vanavond naar het theater te gaan in Rotterdam, na het lezen dus niet meer.
 • Een mus valt ter aarde – Linda Spalding.

boeksurprise lootjes

Tot slot organiseerde ik in de maand november de boeksurprise. Een winactie waar je nog tot vanmiddag 17:00 uur aan mee kan doen. Ik moet zeggen het aantal mensen wat gereageerd heeft overtreft mijn verwachtingen. Echt heel erg leuk! Vanavond gaan we lootjes trekken en maken we de winnaars bekend.

Welk boek voldeed niet aan jouw verwachtingen de afgelopen maand?

 

4 gedachten over “Boekencommentaar van november 2014”

 1. Op advies van deze blog haalde ik ´Dit leven´ bij de bieb. Maar dan zie je dat smaken verschillen… Ik kwam niet verder dan de 2e bladzijde! Trouwens, het boek ´Verzwegen moeder´ had ik bij dezelfde stapel (ook nav een recensie van deze blog) en die vond ik wel mooi.

  1. O Mieke, gelukkig had je het boek geleend en kon je het terugbrengen 😉 Niet verder dan bladzijde 2…. Ik begrijp dat die schrijfstijl moet je pakken, anders heb je het al gauw gezien. Gelukkig dat verzwegen moeder wel goed bevallen is.

Reacties zijn gesloten.