Beste boekwensen voor 2015

Een gelukkig nieuwjaar! Voor iedereen veel gezondheid, liefde en zegen; de wetenschap dat in alles wat er gaat gebeuren, je weet dat je niet alleen bent en daardoor je hart gevuld is met dankbaarheid en vrede.

Voor mijn boekvrienden en volgers heb ik natuurlijk de beste boekwensen. Boeken die in 2015 verschijnen en waarvan ik denk dat ze dit jaar mooier maken. Dit is wat ik heb gevonden in de diverse voorjaarsaanbiedingen van verschillende uitgevers:

Een goed verhaal – J.M. Coetzee & Arabella Kurtz

Een fascinerend gesprek tussen de Nobelprijswinnende auteur en een psychotherapeut over fictie, werkelijkheid en de verhalen die we voor onszelf verzinnen.

Uitgeverij Cossee: wordt verwacht in februari

Vertrokken – Henri Coulonges

Een Franse bestseller over het menselijk drama achter het bombarment van Dresden.

Uitgever Nieuw Amsterdam: wordt verwacht in februari

Lila – Marilynne Robinson

Een vrouw worstelt  met het geloof, waarvan gezegd wordt dat het liefde is, maar die door de mensen van het geloof ook veroordeling ervaart. Een roman over spirituele vragen: wat maakt iemand tot een goed mens?

Uitgeverij Arbeiderspers/Mozaïek: wordt verwacht in maart

Schimmenspel – Marguerite Poland

Een kroniek van een Zuid-Afrikaanse missiepost, op de grens van de 20ste eeuw, Tegen deze achtergrond speelt dit ingrijpende relaas van liefde en aanvaarding, verlies en vervreemding.

Uitgeverij Mozaiek: wordt verwacht in maart

De hef ziet alles – Cees Pols

Een roman  over man die opgroeit ten tijde van de wederopbouw van Rotterdam, anders is dan zijn tweelingbroer en een ander leven krijgt, maar door ziekte gedwongen wordt de balans op te maken.

uitgeverij Mozaïek: wordt verwacht in april

Aan de andere kant van de bergen – Elisabeth Musser

Een van mijn favoriete auteurs. Zij komt met een roman over een actueel thema: vluchtelingen.

Uitgever Kok: wordt verwacht in april.

 

 

En er komen nog veel meer boeken in 2015. Naar welk boek kijk jij uit?

2 gedachten over “Beste boekwensen voor 2015”

  1. De beste wensen voor 2015.
    Ik heb nog verschillende boeken ongelezen in de kast staan, die ga ik eerst maar eens aanpakken voordat ik nieuwe titels ga kopen 🙂
    Maar de honger naar nieuw blijft, altijd….

  2. Ook voor jou Antoinette de beste wensen en een gelukkig 2015 gewenst! 🙂
    Nu nog een paar bladzijden lezen van het boek En uit de bergen kwam de echo van Khaled Hosseini (heb ik van mijn dochter gekregen om te lezen). Maar er liggen nog een paar boeken die ik nog niet gelezen heb..dus die eerst maar lezen. Maar ik zie ook zoveel wat ik nog zou willen lezen..ja te veel om op te noemen en er komen ook altijd weer nieuwe boeken bij. Dus de lijst wordt daardoor ook niet korter. Maar ik doe het graag en lees altijd met veel plezier!

Reacties zijn gesloten.