Leesuitdagingen en blogplannen 2015

Het nieuwe jaar is nog geen week oud en ik heb mij nu al in de vingers gesneden wat betreft de leesuitdagingen en blogplannen. Aan het begin van het jaar heb ik Goodreads reading challenge ingezet op 50 boeken. Kort daarna zag ik via twitter en de bibliotheek de #boekperweek challenge. Dit jaar heeft 53 weken, dus eigenlijk moet ik de uitdaging al bijstellen. Er zijn weken dat ik me netjes aan één boek zou kunnen houden, maar er zullen ook weken zijn dat het er meer of minder worden. Uiteindelijk komt het wel goed, maar wekelijks een boek twitteren met de hashtag zal niet lukken. Nee echt spannend voor mij wordt het pas met de leesuitdaging die ik zag op het blog van Manuscripta die komt van Popsugar. Het gaat om een afvinklijst van 50 boeken met verschillende opdrachten, zoals een boek van meer dan 500 pagina’s, een boek geschreven door een schrijfster, een boek gebaseerd op waargebeurd verhaal, een boek wat verfilmd is, een boek wat je op school had moeten lezen, maar niet hebt gedaan, een boek met een cijfer in de titel, een boek van de schrijver die dezelfde iniatialen heeft als jij enzovoort. Met deze lijst wordt het lezen dit jaar echt een puzzel, kortom een uitdaging. Ik heb de reading challenge vertaald naar het Nederlands en op de pagina Mijn leesuitdaging 2015 zal ik bijhouden of het me gaat lukken dit  jaar.

Uitgelezen Rotterdams

Op de lijst staat ook een boek dat zich afspeelt in je woonplaats. Dat gaat zeker lukken, want één van mijn blogplannen voor 2015 gaat over boeken uit Rotterdam. Dit plan heb ik nav Ik lees Nederlands (2014). Vorig jaar heb ik meegedaan met deze uitdaging, die achteraf geen uitdaging was, want ik haalde mijn doel makkelijk. Om er meer een uitdaging van te maken, wil ik dit jaar boeken lezen over Rotterdam of van Rotterdamse schrijvers, dus wat mij betreft gaat Ik lees Nederlands 2015 regionaal en op dit blog zal ik mijn leeservaringen delen onder het motto van uitgelezen Rotterdams. Recensies uit 010 kun je verwachten op de 10e van elke maand.

Of ik met mijn leesuitdaging nog toe kom aan de andere blogplannen, zoals elke maand een boek uit Zuid-Afrika,  minstens één keer in de maand christelijke literatuur (CLO) en een commentaar op een lekkerleesboek of een bestseller, zullen we zien. Wie weet word ik heel creatief met het invullen van titels.

Heb jij je leesuitdagingen voor 2015 vastgelegd?

7 gedachten over “Leesuitdagingen en blogplannen 2015”

 1. Ha dan ontlopen onze leesuitdagingen voor 2015 elkaar amper, ik heb op Goodreads ingevuld dat ik dit jaar 52 boeken ga lezen, prima uitdaging 🙂
  Die van de Bieb heb ik voorbij zien komen op Instagram, meh, niet echt een originele uitdaging als er duizenden mensen aan mee doen. De Reading challenge van Popsugar (hoe kan ik die gemist hebben, ik blader bijna dagelijks op hun site (ehm mijn guilty pleasure)?), ik ga eens even kijken of ik hier aan mee kan doen, leuk idee van je!

  1. Hoi Sandra, gezellig dat je reageert 😉 Die uitdaging van Popsugar moet voor jou geen probleem zijn, maar misschien hadden ze nog meer moeten inzetten op Spaanse auteurs of historische romans! Oké de leesuitdaging ontloopt elkaar niet, maar de uiteindelijke boekkeuze misschien wel…

   1. Uiteraard, ik blijf je volgen hoor 🙂

    Dat is waar maar ik zag wel al een paar opties waar Spaanse auteurs in kunnen vallen (boek met meer dan 500 pagina’s, een boek van een schrijfster, een boek met nonhuman characters etc). Ik ga de lijst deze week even printen en alvast wat titels en schrijvers erachter plakken 🙂

 2. Lekker bezig Antoinette 🙂 Ik herken het wel dat je jezelf bijna teveel eisen gaat stellen. Maar toch ga ik proberen om dit jaar elke maand een Vlaams boek te lezen en ik ga verder met mijn leesreis om de wereld. Ook wil ik regelmatig non-fictie en Engelse boeken blijven lezen.

  1. Ja die wereldreis in boeken is ook een mooie uitdaging, anders zou ik toch teveel in een bepaald werelddeel blijven hangen en ipv van een vertaald boek,zou er eigenlijk op het lijstje een boek in de orginele taal moeten staan en zou ik ook een boek in het Engels moeten gaan lezen.

 3. Je hebt jezelf een mooie uitdaging gegeven Antoinette. Die challenge van popsugar heb ik ook voorbij zien komen, maar dat is voor mij een stapje te ver. Veel succes!

 4. Dat is een mooie uitdaging! Eerlijk gezegd stel ik voor mezelf eigenlijk geen uitdaging vast. Ik lees voornamelijk binnen het genre van christelijke romans, en het is maar net wat er langskomt in de bieb, boekhandel of brievenbus 😉 Ik heb wel het plan om een lijst te maken van alle boeken die ik dit jaar lees, om aan het eind van dit jaar te kijken hoeveel het er eigenlijk zijn. Succes en veel plezier met lezen!

Reacties zijn gesloten.