7 cadeau’s voor een boekenfan

Afgelopen zaterdag vierde ik mijn verjaardag en man, kinderen, familie en vrienden hebben geweten hoe ze een boekliefhebber kunnen verrassen. Blij en trots ben ik op deze mooie cadeau’s en daarom wil ik ze op mijn blog laten zien. Maar dat is niet alles. Uiteindelijk heb ik geen boek gekregen en wil ik jullie mening als ik deze week naar de boekwinkel ga.

1) de boekbedel

IMG_2593

’s Morgens werd ik door mijn man en twee jongens verrast met nieuwe bedels voor mijn armband. Nu hangt er dus ook een stapeltje boeken tussen.

2) Minibieb

IMG_2590.JPG

Toen ik in een tijdschrift een artikel las over een minibieb, dacht ik, dat is wat om mijn boeken met meer dan alleen mijn vrienden en familie te delen, maar juist ook met mensen in de buurt. Het idee is simpel, een straatbibliotheek waar mensen gratis een boek kunnen lenen of ruilen. Nu heb ik een handige vader, die modelbouw als hobby heeft en dus zo’n minibiebkastje kan ik wel aan hem vragen. Ik had geen idee dat ik verrast zou worden met een bibliotheek die geïnspireerd is op de hoofdvestiging in onze stad.  De officiële opening van deze minibieb zal ik natuurlijk vermelden op mijn blog.

3) boekentas

IMG_2596

Moet ik hier nog meer bij vertellen?

4) stempel

IMG_2598

In de boekwinkel zag ik een leuk doosje met 3 stempels voor boekliefhebbers. Maar nu heb ik een stempel gekregen waar ik mijn eigen tekst mee kan maken. De boeken in de minibieb kan ik bijvoorbeeld stempelen met: “Dit boek is besproken op Antoinettes Boekencommentaar….”

5) Leeslampje voor de camping

IMG_2597

6) Boekcadeaubox

IMG_2599

Dit heb ik van vrienden gehad die twee passies van mij hebben gecombineerd. Want behalve van lezen, houd ik ook van koken. Ik vind het een orgineel cadeau

7) Boekenbon

IMG_2595

Altijd goed de boekenbon, maar tja het levert natuurlijk wel gelijk een dilemma op. Nu de gever geen keus heeft gemaakt, moet ik zelf kiezen en aangezien ik nog zoveel op mijn verlanglijstje had staan, vraag ik of jullie mee willen doen aan deze poll.  Op dit moment wil ik de volgende boeken graag willen hebben en wel om de volgende reden:

De zevende golf – Henk Vaessen

ik heb dit boek geleend uit de bibliotheek en het lezen ervan voelt als een warm bad. De vele joodse wijsheden van moeder Jetl zou ik wel willen markeren. Kijk dan weet ik, dit is een boek om aan te schaffen.

Aan de andere kant van de bergen – Elisabeth Musser

Dit boek van een van mijn favoriete christelijke schrijfsters heb ik al uit. Het was een ongecorrigeerde proefdruk in een ringband, maar de schrijfster komt deze maand voor een auteursbezoek in Nederland en haar verhaal inspireert mij om te bidden voor vluchtelingen en mensen die zich inzetten voor vluchtelingen.  Een handtekening zou toch minstens in een mooi boek moeten staan?

Gevangen in onvolwaardelijke liefde – Marno Duursma

Marno Duursma is onlangs geïnterviewd in een documantaire van Nieuwsuur. Adoptieverhalen zijn voor mij altijd leerzaam om te lezen en dit boek staat niet in de bibliotheek.

Mijn naam is Jack – Leila Fisher

Dit boek kan ik ook niet in Rotterdam lenen, sterker nog  als boek is het niet eens meer verkrijgbaar, maar ik kan de ebook versie kopen. Dit ervaringsverhaal van een vrouw die een Zuid-Afrikaans kind adopteert komt nog een stapje dichter bij, hoewel haar leefwereld voor de adoptie van Jack niet met mijn leven te vergelijken is, verwacht ik toch wel herkenning in haar verhaal te vinden.

 

 

 

 

Eén gedachte over “7 cadeau’s voor een boekenfan”

  1. Van harte gefeliciteerd! ‘k Hoop nog een hele tijd van jouw blog te mogen genieten,
    En wat een leuke originele cadeaus.

Reacties zijn gesloten.