De week van het luisterboek

Nietvermoedend bestelde ik afgelopen maandag het luisterboek van een Leven van een loser (deel 3) want de lievelingsboeken van mijn tienerzoon waren verdwenen uit de luisterbieb. De bibliotheek had wel gewaarschuwd dat er titels zouden verdwijnen, maar op zo’n korte termijn dat we ze helaas op zijn tablet niet hebben kunnen downloaden. Nu had hij deel 1 en 2 al tig keer gehoord, dus een investering van 12,95 voor een cd kan wel uit dacht ik. Wist je dat het luisterboek goedkoper is dan de originele boeken? Goed dan mis je ook de grappige tekeningen die het verhaal extra kracht geven. Mijn zoon vindt het hoorspel wel genoeg (er zijn leuke geluidseffecten) en gelukkig kunnen we daar samen om lachen. Want hoewel een prille tiener, ik mag wel meeluisteren en eerlijk is eerlijk, als ik hoor hoe Bram Botermans over zijn moeder denkt en praat, dan begrijp je het gedrag van je eigen zoon ook een stuk beter. We roepen wel altijd dat we ons moeten verplaatsen in de ander, maar als je het zo voorgesteld krijgt, wordt het een stuk makkelijker.

Enfin jullie begrijpen waarom ik met alle plezier een luisterboek bestelde. Dit keer deed ik dat ook voor een vriendin, die me attent maakte op Goede doelshop.nl, waardoor haar stichting een zakcentje kreeg. Wist ik veel dat ik het op het goede moment deed. Dat zag ik pas toen ik door mijn tweets scrolde en ontdekte dat ‘Weeffout in de sterren’ de prijs voor beste luisterboek heeft gewonnen.

Zo, Louis luistergeschenkHet is de Week van het Luisterboek  (van 18 tot 24 mei 2015). En zoals dat gaat met die actieweken, dan krijg je een cadeautje. Nou daar had ik bij die winkel van die gigantische  B niets van gemerkt. Niet dat ik sta te springen op een voetbalverhaal van Hugo Borst, maar mijn jongens misschien wel. Zo bleef het niet bij die ene bestelling, misschien wel dom van de bibliotheek dat ze twitteren over de storytel prijs, want het luisterboek ‘Weeffout in de sterren’ hebben ze niet in hun app luisterbieb, waar onlangs dus sowieso veel uit verdwenen is. Vorig jaar blogte ik daar nog erg enthousiast over, toe ik het Bittere kruid gehoord had, voorgelezen door Margo Minco zelf. En ook deze vakantie heb ik opnieuw geboeid  geluisterd naar een Jan Terlouw hoe het af en toe met een snik in zijn stem voorleest uit zijn evergreen Oorlogswinter.

De ontdekking deze week is echter Storytel, deze dienst biedt ontzettend veel luisterboeken aan. Je kunt het 14 dagen gratis uitproberen, daarna kost het 9,99 per maand. Terwijl ik mijn ogen over het aanbod laat gaan, zie ik dat er  van de serie  “Het leven van een Loser” wel 5 boeken beschikbaar zijn als luisterboek. Maar dat zijn niet de enige kinderboeken die mijn jongens graag luisteren, Koen Kampioen, Mees Kees, De Kameleon, Dummie de Mummie en nog veel meer staat er in de categorie kinderboeken.

Leven van een loser luisterboeken via StorytelIk heb me dus voor de kinderen gelijk aangemeld bij Storytel en de app op hun tablet gedownload. We mogen maximaal 5 boeken downloaden die we ook offline kunnen luisteren. Wat een geluk dat we bij die grote B, artikelen vrij makkelijk kunnen terugsturen. Zelfs mijn zoon begrijpt dat Storytel voorlopig goedkoper is,  zelfs als we aan 14 dagen uitproberen niet genoeg hebben en er een maand langer gebruik van willen maken. Enne luisteren met cd’s is zo 2014!

Ondertussen heb ik zelf tijdens het strijken ook een luisterboek opgezet van Joyce Meyer. Haar praktische adviezen om te lezen zonder conflicten zijn heel verhelderend en ik heb daar gelijk wat aan. Wat mij betreft is het bye bye luisterbieb, welkom Storytel! Dat je voor zo’n dienst waar je zoveel keuze hebt aan luisterboeken moet betalen is niet meer dan logisch.

Disclaimer: Deze blog is spontaan geschreven, vanuit mijn hart. Storytel heeft geenszins gevraagd om reclame voor hen te maken, maar als hun product zo goed is, dan is dat ook niet nodig 😉

 

 

 

4 gedachten over “De week van het luisterboek”

  1. In een bedrijfsmatig gestuurde overheid valt niet anders te verwachten dan dat de kwaliteit vsn gemeenschappelijk betaalde kostbaarheden als een Bibliotheek afgekloven wordt (peil /aantal (luister)boeken) , ten gunste van de commerciële concurent, niet?
    Per jaar is €, 120,- ook niet niks en iha heb ik wat afkeer van “9,99” 10,- min 1 ct) en wat wordt het als de bieb wegvalt? maar je keus oogt verder heel logisch en gezond.

    1. Geeft maar weer aan dat niet alles voor niets hoeft en het is zoeken blijft naar prijs / kwaliteit verhouding zeker ook voor publieke diensten, aangezien niet iedereen zoiets kan betalen. Ik blijf overigens betalend blibliotheeklid en zou er niet aan moeten denken dat die instelling zou verdwijnen met zijn gratis toegankelijke apps

  2. Dank je wel voor de mooie woorden over onze dienst Antoinette! 🙂 Veel luisterplezier gewenst!

Reacties zijn gesloten.