Boekencommentaar mei 2015: loslaten

Trouwe volgers zullen het gemerkt hebben, er zijn de afgelopen maand minder commentaren verschenen op mijn blog. Vorige maand schemerde er al iets van door. Privé moet ik echt alle zeilen bij zetten om een vaste koers te kunnen varen in mijn gezin, vandaar dat ik minder tijd heb om te bloggen.

Ook deze maand heb ik nog veel verschillende boeken gelezen (of me laten voorlezen). Daar heeft vooral de vakantieperiode bij geholpen. Nu het tijd is voor het maandoverzicht vind ik het vooral treffend dat er een aantal boeken zijn die nog niet uit zijn, waarvan ik met ‘De wonderlijke gave van William Praise’ al heel lang onder handbereik ligt. Ik hou het kort deze keer.

Gelezen:

De Hef zit alles – Cees Pols ***

Outlaw – Ted Dekker **** (recensie is in klad geschreven, komt tzt)

Undaunted – Christine Caine ***** (Echt een fantastisch getuigenis, verdient een commentaar van mij, tzt)

Oorlogswinter – Jan Terlouw **** (als luisterboek is het echt de stem van de schrijver, waarmee de nuances van dit jeugdverhaal binnenkomen en dan te bedenken dat het al geschreven is in 1972…. tijdloos document)

Een weeffout in onze sterren – John Green ***(*) (ik hoor nu ook in de club van fans, in de versie van luisterboek. Ik was sowieso nieuwsgierig naar deze bestseller in het genre van Young Adult roman, maar met de prijs voor beste luisterboek en de ontdekking van storytel, stond deze roman bovenaan de afspeellijst. Het boek heeft mij geraakt, jammer dat ik nu niet kan delen hoe.)

Als ik een woord moet geven aan de afgelopen maand dan is het loslaten (in de zin van overgave); het komt in alle boeken terug. Het is een kunst om te ontdekken hoe je dat moet doen in het leven.

3 gedachten over “Boekencommentaar mei 2015: loslaten”

  1. Ik zei het al eerder Antoinette, je moet prioriteiten stellen en dan gaat je gezin altijd voor je hobby naar mijn idee. Ik wens je veel wijsheid en sterkte in deze roerige tijd.

    1. Wij begrijpen het allemaal Antoinette, denk ik want daar lopen we zelf ook weleens tegenaan..druk en alles tegelijk willen doen..maar geef het belangrijkste = je gezin, de hoogste prioriteit en iedereen begrijpt dat!

  2. Sterkte, Antoinette. Ik hoop dat je wel tijd vindt om te ontspannen, of het nou met een boek is of op een andere manier.

Reacties zijn gesloten.