Flutvakantie

Vandaag mag mijn zoon vertellen hoe zijn vakantie is geweest. Of hij gelijk een boekbespreking houdt is nog maar de vraag, maar dat Bram Botermans zijn gevoelens begrijpt is zeker! Zijn definitie over de zomervakantie van 2015 is namelijk ook flutvakantie. Wij hebben als ouders een roadtrip gemaakt, maar niet met auto en boot. Nee erger nog; wij zijn gewoon blijven werken! Vijf weken voeren wij met ons binnenvaartschip kris kras door Nederland (één uitschieter naar Duitsland) om ladingen veevoer en zout te bezorgen. Ondertussen woonden wij aan boord op een plek die wij eufemistisch de caravan noemen. Nou dan begrijp je het wel. Uitstapjes naar een pretpark, strand, fietsen op Terschelling, uit eten bij de Griek en voortdurend zwemwater naast de deur, maken niet alles goed. Grootste overeenkomst tussen de flutvakantie van Bram Botermans en die van ons was dan ook volgens T dat wij niet in Spanje zijn aangekomen. Dat verlangt hij al zo’n beetje heel de zomer, maar tja net als het begin van het negende deel van leven van een loser weet hij ‘dat je NUL controle hebt over je eigen leven’. Bij wijze van troost had ik dus dit boek voor hem gekocht en hij was gelijk vertrokken.

niet storen ik lees

‘Niet storen ik lees!’

hij leestHij leest

IMG_2889

en hij neemt zelfs zijn boek mee als wij gaan uiteten

Voor dat het avondeten op tafel staat, (om in stemming te blijven in een strandtent van Zandvoort, nee wij zijn echt niet zo zuinig als de ouders van Bram Botermans) had T het boek uit.

Hoe was het? – zijn commentaar: grappig

IMG_2869

Zo leuk zelfs dat hij er ’s avonds weer in begint.

Samen lezen wij het boek nog een keer en zo ontdek ik dat Bram Botermans schrijft over de roadtrip die zijn moeder wil maken naar aanleiding van een idee uit een tijdschrift. Inderdaad als Jeff Kinney ergens een talent voor heeft, is te zorgen dat heel herkenbare voorvallen uit het leven van een puber kunnen leiden tot hilarische situaties. Steeds denk je kan het nog erger? En laten we eerlijk wezen; Bram lijkt volkomen onschuldig. Dat ik nu een blog wijd aan een flutvakantie, onderstreept maar hoe erg ik lijk op de moeder van Bram Botermans.

Waardering van mijn zoon: *****

Het leven van Loser Flutvakantie– JeffKinney | Uitgever De Fontein (jeugd) 2015

Disclaimer: gekocht

Advertentie

3 gedachten over “Flutvakantie”

  1. Mijn jongste las deel 1 t/m 8 opnieuw tijdens zijn vakantie. En wil eigenlijk deel 9 ook nog wel maar ja morgen viert hij zijn 14de verjaardag dus dat houdt hem ook gelijk tegen. Maar de avonturen van Bram zijn dus ook hier geliefd.

Reacties zijn gesloten.