Luisteren naar een Weeffout in onze sterren

voor Marjan

IMG_2744De luisterboekversie van Een weeffout in onze sterren, de wereldberoemde roman van John Green over jongeren die geconfronteerd worden met kanker, heeft dit jaar de Storytel luisterboek award gewonnen. Reden om naar dit verhaal te luisteren. In eerste instantie was ik een beetje huiverig, gezien mijn ervaring met adoptie, vind ik bijvoorbeeld dat romans over adoptie, vaak de diepte of diversiteit van emoties niet kunnen raken die betrokkenen in de adoptiedriehoek wel hebben. Ik heb geen ervaring wat betreft deze K#*^# ziekte, maar ik kan me voorstellen dat niets van wat verteld wordt, de werkelijkheid raakt. Toch had Beatrice van der Poel me alias Hazel Grace Lancaster, met haar stem vrij snel in het verhaal getrokken. Jongeren die het eeuwige leven niet hebben en daardoor in een rastempo volwassen worden, blijken hele rake dingen over het leven te kunnen zeggen. Ik was onder de indruk van die diepzinnigheid, die in tekst of metaforen werd gevangen. Terwijl ik zat in de stoel met een koptelefoon op me oren en me overgaf aan het tempo van de verteller, scrolde ik ondertussen op Instagram en pinterest naar de afbeeldingen die gemaakt zijn van de beste quotes uit dit boek. De meeste citaten zijn in het Engels. Aangezien er door anderen al veel over dit boek is gezegd, kies ik voor een plog van mijn favorieten uit Een weeffout in onze sterren.

Metafoor
de kracht van een sigaret

 

 

Ik ben een bom en op enig moment zal ik ontploffen en ik wil zo min mogelijk slachtoffers maken
Ik ben een bom…
waar zit de fout?
waar zit de fout?
oké?
oké?

 

de liefdesverklaring
de liefdesverklaring
hurt choices
we kunnen kiezen wie ons pijn mag doen

 

auw
auw

privilege

inderdaad...
inderdaad…

Deze recensie stond al sinds de zomer in concept. Het boek had ik al geluisterd in mei en het heeft mij geraakt, niet in het minst omdat een vriendin van mij juist in die periode in haar familie te maken kreeg met diverse ‘tijdbommen’. Uiteindelijk is de kracht van dit boek de liefde, die in leven en sterven het laatste woord heeft!  (Overigens ik begrijp dat er gevloekt wordt in het boek, om de rotsituatie, de K#*^# ziekte, maar het blijft grof en niet fijn om te horen.)

Wat is jou favoriete quote uit Weeffout in onze sterren?

Eén gedachte over “Luisteren naar een Weeffout in onze sterren”

Reacties zijn gesloten.