5 Boeken die ik dit jaar nog wil lezen

Er verschijnen zoveel mooie boeken die laatste tijd. Ik wil jullie laten weten welke er op mijn verlanglijstje staan om binnenkort te gaan lezen.

Quarantaine  –  Wystke Versteeg

Plastisch chirurg Tomas Augustus zit gevangen in zijn huwelijk als hij tot zijn eigen verbazing verliefd wordt op de veel jongere Maria. Voor het eerst begint hij te twijfelen aan de leugen die hij leeft, maar net nu Tomas kans ziet op een nieuw begin wordt het land lamgelegd door een dodelijke en uiterst besmettelijke ziekte. Tomas is een van de weinige overlevenden. Verscholen in zijn huis vertelt hij het verhaal van een man die een leven lang niet werd geraakt, en toen plotseling wel.Quarantaine is het beangstigende verhaal van een heel land op slot en van een cynicus die laat, misschien wel te laat, leert wat het betekent mens te zijn.

Waarom wil ik dit lezen?

Eerder las ik van haar al Boy. Ik vond dat zo weergaloos goed. Ik ben benieuwd of ze met dit boek weer weet te raken. Ik ben opnieuw getriggerd door de cover en titel.

Anno Domini 30 – Ted Dekker

Wanneer vijanden aanvallen, krijgt Maviah, de bastaarddochter van een van de meest machtige bedoeïensjeiks in Arabië, de opdracht koning Herodes om hulp te vragen. Maviah ontsnapt met de hulp van twee van haar vaders soldaten – Saba, die meer met zijn zwaard spreekt dan met zijn stem, en Juda, een Jood die de sterren leest. Een reis vol gevaren begint, maar als het hen al zal lukken om de uitgestrekte en dodelijke zandvlakten te overleven, wacht hen een brute wereld waarin ze onderworpen zijn aan wrede koningen en keizers. Maar dan ontmoet Maviah een man van een heel ander kaliber – een raadselachtige leraar die spreekt over een koninkrijk dat uiteindelijk zal triomferen en het zal winnen van welk koninkrijk dan ook.

Waarom wil ik dit lezen?

Ted Dekker heb ik dit jaar echt ontdekt, hij schrijft bijzondere thrillers die een duidelijke meerwaarde hebben, doordat ze laten nadenken over je wat je gelooft. Met deze bijbel historische roman wil hij duidelijk maken hoe radicaal anders Jezus was. Ik ben benieuwd of hij me kan verrassen op dit gebied.

Amelie – Cathy Gohlke

Rachel Kramer is met haar vader op reis naar Duitsland als ze een geheimzinnige hulpvraag ontvangt van een vriendin met wie ze geen contact meer heeft. Kristine is getrouwd met SS-officier Gerhardt Schlick en ziet hoe de situatie in Duitsland steeds dreigender wordt. Ze is bang voor haar man, die hun dochtertje Amelie – doof vanaf haar geboorte – beschouwt als een smet in zijn Arische bloedlijn. Gerhardt Schlick begint Rachel het hof te maken, maar ze weet dat hij gevaarlijk is. Ze vreest dat haar vader, een vooraanstaand wetenschapper in de eugenetica, op de hoogte is van Hitlers plannen voor mensen als Amelie.

Waarom wil ik dit lezen?

Na De pruimenboom dacht ik dat ik wel even klaar was met oorlogsroman, maar Cora van Dijk heeft zo’n overtuigende recensie geschreven op boekenmening dat ik toch wel heel nieuwsgierig ben naar dit boek. Overigens een echte dikke pil 478 blz, ik hoop dat het de moeite waard is.

Goede dagen – Helga Warmels

Arthur Meijerink laat zich overhalen nog één keer met zijn dementerende echtgenote Dieneke op vakantie te gaan. Wat een ontspannen week in een prachtige omgeving had moeten worden, draait uit op een groot drama, waarvan zij beiden voorgoed veranderd terugkeren.

Waarom wil ik dit lezen?

Gewoon nieuwsgierig of het Helga Warmels lukt om een roman te schrijven en ook omdat er op dit moment zo weinig Nederlandse christelijke schrijvers zijn met een nieuw boek. 

street_god_1_0Street God – Dimas Salaberrios

Dimas Salaberrios was elf toen hij begon met drugshandel op school. Al gauw nam hij een steeds belangrijkere plek in op de straat. Zijn criminele carrière bracht hem de status die hij begeerde – hij werd een Street God waar iedereen een straatje voor om loopt. “His street name was Daylight, but he was a nightmare.” Street God gaat over drugs, criminaliteit, discriminatie, maar vooral is het een verhaal over hoop. Over een man die een vredestichter durft te zijn. Die mensen in de gespannen wijken van de Bronx, dichter bij elkaar brengt.

Waarom wil ik dit lezen?

Ik las een interview in de krant over deze predikant, over hoe hij  zijn boekpromotietoer onderbrak om op de plekken van de aanslagen in Parijs te gaan bidden en met de mensen daar te spreken.  Zijn levensverhaal maakt mij nieuwsgierig.

 Wat wil jij dit jaar nog lezen en waarom? 

Disclaimer: van de bovenstaande boeken heb ik er al drie gereserveerd bij de bibliotheek en één leesexemplaar klaar staan op mijn ereader. Wanneer je klikt op de links, kom je op de sites van de uitgever (of schrijfster) met een voorproefje van de eerste hoofdstukken.

2 gedachten over “5 Boeken die ik dit jaar nog wil lezen”

  1. Wytske Versteeg wil ik ook graag lezen, maar dat gaat dit jaar niet meer lukken… Ik ben bezig in ‘The ocean at the end of the lane’ van Neil Gaiman, wat me doet denken aan de Kronieken van Narnia. Dus dat is al een goed teken 🙂

  2. Amelie heb ik gelezen, de rest niet. Ik ga ze ook op m’n lijstje zetten, maar wel voor volgend jaar :-). Overigens is Amelie wel de moeite waard. ‘k Ben wel heel benieuwd naar je mening over dat boek!

Reacties zijn gesloten.