Een leven na jou

Gelukkig we kunnen weer verder meeleven met Louisa Clark, nu Jojo Moyes een vervolg heeft geschreven op het in mijn ogen adembenemende ‘Voor jou’ . Een liefdesverhaal wat zo’n sterke kracht heeft, dat je het niet snel zult vergeten. Het is onmogelijk iets te schrijven over deze nieuwe roman zonder een belangrijke spoiler van Voor jou te geven. Als je van die topper wil genieten, lees dan niet verder!

56739015cdf023-95854652Het is voor Louisa niet makkelijk om de draad van het leven na de dood van Will weer op te pakken. Ja, ze heeft haar vleugels uitgespreid, gedaan wat Will heeft opgedragen en gereisd, maar nu woont ze in een appartement in London. Zij heeft een verschrikkelijk baantje in een bar op het vliegveld en eigenlijk lukt het niet om de belofte van Will na te komen. Leef Clark!

Door een dramatische val vanaf het dakterras komt het leven van Louisa Clark weer in beweging, zodat Jojo Moyes daar een heerlijk boek over vol kan schrijven. Ze wordt opgevangen door een solide ambulanceman Sam. Ze sluit zich aan bij een rouwverwerkingsgroep ‘En nu verder’ en uit totaal onverwachte hoek komt er nog een persoon haar leven binnen, die een connectie heeft met Will. Ondertussen krijgt ze via haar fysiotherapeut de kans voor een prachtbaan in New York. Dit zijn genoeg verhaallijntjes, ja dan hebben we natuurlijk ook nog de troubles in de typisch Engelse familie Clark, die zorgen voor een roman waar humor, misverstanden, romantiek, maar ook een serieuze toon over groeien in het leven, rouwen loslaten, problemen met pubers en dergelijke een plek krijgen. Natuurlijk een fijn, eigentijds boek om te lezen. Het heeft mij alleen niet zo in zijn greep gehouden als ‘voor jou’, daarvoor was het ondanks de verwikkelingen enigszins te voorspelbaar.

Een leven na jou – Jojo Moyes | uitgeverij Fontein (2016) 432 blz.

Disclaimer: dit boek heb ik geleend van de bibliotheek.