Wie krijgt de CLO jury prijs 2016, als jij mocht kiezen? (met winactie)

Op zaterdag 19 maart wordt in Veenendaal bekend gemaakt welke schrijver of schrijfster dit jaar de CLO jury prijs 2016 heeft gewonnen. Een paar jaar geleden was er ook  een publieksprijs waarmee lezers op hun favoriete christelijke boek konden stemmen. Deze werd uitgereikt in de Week van het Christelijke boek.  Ik vind het jammer dat wij als lezers niet onze voorkeur kunnen doorgeven. Voor het eerst heb ik alle genomineerde boeken gelezen en gerecenseerd en om dat te vieren, maak jij kans op één van de genomineerde boeken.

Ik was zo onder de indruk van Wij hadden het leven lief dar ik het direct na het lezen 5 sterren gaf. Nachtmotet gaf ik er 4½,  maar dat kwam omdat ik het jammer vond dat het mooie boek zo dun was. Winter in Gloster Huis & Goede Dagen kregen van mij direct na het lezen 4 sterren, maar de kracht van het verhaal in beide boeken staat mij nu scherper voor ogen dan het boek van Janne IJmker. Vond ik Gloster Huis te perfect en dacht ik dat er nog iets aan het debuut van Helga Warmels ontbrak? Alleen Rose van Rosita Steenbeek vind ik niet in het rijtje passen. Het leest lekker en inderdaad vertelt het op een positieve manier iets over een gelovige familie, maar ik mis in dit verhaal toch de literaire gelaagheid die de andere boeken wel hebben.

Je begrijpt wel dat ik het lastig vind om een goede keus te maken. Welke schrijver of schrijfster heeft in zijn boek nu het beste het christelijk geloof een rol van betekenis gegeven en tegelijk de literaire kwaliteit vast gehouden?  Daarom daarom organiseer ik in deze Week van het christelijke boek  een opiniepeiling:

Winactie

Als je behalve je stem ook een reactie achterlaat op deze blogpost waarom jouw favoriet de CLO jury prijs verdient, maak je bovendien kans op één van deze vijf genomineerde boeken. Je kunt stemmen en reageren tot vrijdagavond 18 maart 22:00 uur.  Uit de reacties die de terechte winnaar van de CLO jury prijs 2016 hebben gekozen, kies ik op zaterdagavond voor 20:00  één gelukkige.  Hij of zij heeft een week de tijd om door te geven welke van de vijf genomineerde boeken hij of zij wil lezen. Het gekozen boek wordt dan  z.s.m. opgestuurd naar een adres in Nederland.

Wie denk jij dat de CLO Juryprijs 2016 gaat winnen en waarom?

5 gedachten over “Wie krijgt de CLO jury prijs 2016, als jij mocht kiezen? (met winactie)”

  1. Pff, moeilijke keus. Nachtmotet en Wij hadden het leven lief staan bij mij bovenaan. Maar Nachtmotet verliest het nét, omdat het (zoals jij ook al zegt) te dun is. Dit thema kan veel meer uitgewerkt worden. Ik heb van Arie Kok begrepen dat dit boek een soort ‘tussendoortje’ was. Hij is bezig met een ander boek, maar dat lukte even niet en dat heeft hij even weggelegd. Hij heeft toen Nachtmotet opgepakt. Dat verklaart wel wat. Het boek van Ymker vind ik zó goed, omdat het je echt heel erg aan het denken zet: wat zou ik hebben gedaan. Ik weet nog dat een lieve oude man wat schutterig reageerde toen ik hem als kind vroeg naar zijn ‘heldendaden’ in de oorlog. Hij was niet zo heldhaftig geweest als de mensen in de oorlogsboeken die ik las. En dat vind ik juist de kracht van Ymkers boek: het gewone leven in de oorlog. Met de kleine dingen die het doen. Maar ook met de vragen en gedachten die het in deze tijd oproept. Als je het boek uit hebt, ben je even stil. Om even na te denken. Dat maakt het boek bij mij waardevol.

  2. Voor mij staat Winter in Gloster Huis echt op nummer 1. Dit boek grijpt je aan en is tegelijkertijd een ode aan het leven, aan medemenselijkheid. Vonne van der Meer durft het aan om een actueel onderwerp te beschrijven en stelt de lezer voor de vraag: willen mensen wel echt een einde maken aan hun leven, als gezondheid minder wordt. Het vraag is knap gecomponeerd, met veel verwijzingen naar andere literatuur, waarmee de kracht van verbeelding wordt geïllustreerd. Misschien wel het beste boek dat ik afgelopen jaar las.

  3. Winter in Gloster Huis staat bij mij op 1,het boek grijpt me aan en ik vond het een erg mooi boek

Reacties zijn gesloten.