Ik schrijf mij

Vorige week kreeg ik op mijn verjaardag het sprankelende “ik schrijf mij” 52 weken (doe) boek van kunsternares Wilma Veen. Wat een prachtig schot in de roos. Een verjaardag is zo’n moment om aan de slag te gaan met je dromen en in mijn geval is dat: schrijven. Dit boek zal zeker een stok achter de deur zijn. Tegelijkertijd is het niet alleen een doe boek met ruimte en opdrachten om zelf te gaan schrijven, maar ook een mooi inspiratieboek met veel kleuren, tekeningen en krabbels, stukjes tekst, tips en bemoedigingen. Ik ben echt superblij met het cadeau. Voor een ‘objectief’ commentaar is het nog te vroeg, omdat je dit boek echt moet gebruiken en lukt dat ook? Daarom een persoonlijke invulling voor deze recensie. De schrijfopdrachten zijn gevarieerd en uitdagend. Het is leuk om ermee aan de slag te gaan, maar ik merk dat ik het ook spannend vind om in het boek te schrijven. Dus na een week nagedacht te hebben over de eerste weekopdracht is dit het resultaat: 

Doe alsof je nu 75 jaar bent en schrijf een brief naar jezelf (zo oud als je vandaag bent)

Lieve Antoinette,

je kunt haast niet voorstellen dat dit moment er ooit zal komen. Zo ver in de toekomst durf je gewoon niet te kijken. Dat ik nu 75 ben, maakt je nieuwsgierig hoe het leven is gegaan. Of alles met de jongens goed is gekomen. Of je net als je moeder onlangs, groots met de familie je verjaardag viert in een vakantiepark en onbezorgd geniet van het plezier wat de kleinkinderen kunnen geven. Je bent ook nieuwsgierig welke woorden van liefde en wijsheid ik voor je heb en of ik klink als je oma, die zo’n doener was in geloof of meer wordt zoals je moeder, die zoveel meer liefde en barmhartigheid met geloof laat zien. je hebt al zoveel van hen ontvangen en geleerd. Je vindt het moeilijk om je eigen koers uit te zetten en te volgen. Toch weet ik zeker dat je dit moment later zult herinneren, omdat het een keerpunt is geweest. Al meerdere keren heb je ervaren dat het leven niet gaat zoals je wenst, maar door de jaren heen lukt het steeds beter om je vast te houden aan Hem, omdat je Zijn liefde vertrouwd. Het is dat wat het leven van nu af nog mooier zal maken; de kracht van liefde in alle omstandigheden.

Volg de weg van hoop, kies liefde en houd vast aan het geloof,

door de jaren heen wijs geworden Antoinette

Wat zou jij aan jezelf schrijven?

Weet je het al? Klik hier voor de eerste week van dit boek. Ondertussen denk ik al over weekopdracht twee: wat is de mooiste herinnering, die ik in dit boek wil schrijven.

Ik schrijf mij – Wilma Veen | uitgeverij Kok (2016) 52 weken boek 208 blz.