Zomerlezen #4 Zomer in Moses Lake

Lisa Wingate, ik kon er niet om heen deze zomer. Ze straalde mij toe vanaf een promotiemagazine Lees! in de christelijke boekhandel en haar Nederlandse uitgever Kok postte van alles rondom haar nieuwe roman ‘Verhaal zoekt liefde’ op facebook en puurvandaag. Zo ontdekte ik dat Lisa Wingate 2000 woorden per dag schrijft. Uiteindelijk is het bookazine van Puur! mijn kennismaking met haar schrijftalent. ‘Zomer in Moses Lake is een titel die prima past in mijn rubriek zomerlezen.

IMG_1649Een bookazine is een heerlijke manier om een dikke roman mee te kunnen nemen naar het strand of op vakantie. Eerder verscheen het boek onder de titel ‘Veilig bij jou’ met ruim 300 pagina’s. Nu is er op de cover een jong meisje te zien, dicht bij het water en dat past wel bij het verhaal.  De tekst staat in twee kolommen op een bladzijden van lichtgrijs getint krantenpapier. Geen luxe uitstraling, maar het verhaal is er niet minder om.

Al gauw wordt duidelijk dat Lisa Wingate inderdaad veel woorden gebruikt om haar verhaal neer te zetten. In het eerste hoofdstuk maken we kennis met Andrea Henderson, die met een lekke band gestrand is aan de kant van Moses Lake, waar de wegen onbegaanbaar zijn en waar nauwelijks telefonisch bereik is. In deze stresssituatie leren we de vrouwelijke hoofdpersoon van de roman kennen.  In dit ruige gebied  bezoekt Andrea als maatschappelijk werkster gezinnen die jeugdzorg nodig hebben. Ze is net begonnen met de baan, waarmee ze hoopt haar eigen boontjes te kunnen dopen. Nog geen 40, maar al een jaar gescheiden en moeder van een tienerzoon. Haar ouders helpen hun bedrogen dochter door haar hun vakantiehuis aan het meer aan te bieden, maar daarmee zijn haar zorgen nog niet opgelost. Dustin, haar zoon is namelijk van het meer geplukt door de jachtopziener van het gebied; Mart McClendon. Hij was samen met andere tieners en drank in de boot op weg naar een levensgevaarlijke plek op het meer. Terwijl Andrea staat te wachten op hulp, rijdt er een oude pick-up voorbij met een man, die haar zoveel angst aanjaagt, dat zij zich verstopt. Terwijl de auto verder rijdt, ziet Andrea een klein meisje haar door de achterruit nieuwsgierig nakijken. Het beeld roept vragen op. Het begin van een mysterie, wie is dit meisje en is zij wel veilig?

Zomer in Moses Lake wordt afwisselend verteld door Andrea Henderson en Mart McClendon, de stoere jachtopziener. Hun eerste confrontatie betreft Dustin, maar al gauw zijn ze samen betrokken bij de zorgen van de bewoners van Moses Lake voor dat mysterieuze meisje aan de rand van het meer, die samen met Len gezien is; een oude oorlogsveteraan, die niet helemaal bij de tijd is. Het zorgt voor spannende scenes in het verhaal, maar Zomer in Moses Lake staat ook bol van de romantiek. Het is lang geleden dat ik mij door zo’n liefdesverhaal liet inpakken, maar  in de zomer ben ik er wel het meest vatbaar voor. Ondanks de clichés van een stoere held en een vrouw die zichzelf net begint te ontplooien, voeg daarbij een nukkige tienerzoon en het verhaal is compleet. Maar o die overvloed aan woorden. Hier en daar zijn de opties die worden bedacht in een split second echt te veel van het goede. Geeft het? Uiteindelijk is het zomer en hebben wij tijd om te lezen. Het lukt Lisa Wingate mij door haar schrijverstalent te interesseren voor gebied rond Moses Lake in Texas (in Amerika zijn er meerdere romans rond het meer verschenen, die in Nederland nog niet uitgeven zijn), maar binnenkort mag ik beginnen aan haar nieuwe roman Verhaal zoekt liefde en neemt ze mij mee naar een andere uithoek in Amerika.

Mijn waardering: ***(*)

Zomer in Moses Lake (Puur! Bookazine) – Lisa Wingate | Uitgeverij Kok 2016

Wil jij dit bookazine ook lezen tijdens de vakantie? Kijk dan snel op mijn facebookpagina, want ik geef hem door compleet met kortingsbon voor de nieuwe roman van Lisa Wingate!

Disclaimer: Het Puur! bookazine is deze zomer gratis bij het tijdschrift van Puur! Zomer dat ik heb gekocht voor €9,99, een mooi, heerlijk gevarieerd tijdschrift.

 

2 gedachten over “Zomerlezen #4 Zomer in Moses Lake”

  1. Like het bookazine..dat kan ik niet vinden! Maar na jou recensie te lezen lijkt dit echt een mooi verhaal om te lezen en dat zeker voor de vakantie!

Reacties zijn gesloten.