9 boeken gelezen in de vakantie

In de vakantie lees ik meer dan anders. Negen verschillende boeken heb ik (bijna) uit gelezen en de meeste boeken stonden garant voor verrassend veel leesplezier. Tijd voor een overzicht:

  1. De nieuwe Kratz – Gerard Emmerik ****                                                                 Nederlandse literatuur, zinnen met onderhuidse spanning over het verlangen naar een gewoon gezin van moeder een zoon, in een ongewone situatie. geleend in de bibliotheek, maar mag wel een blijvend plekje in mijn boekenkast.
  2. Zomer in Moses Lake – Lisa Wingate ***(*)                                                                           Echt een zomerleesboek met romantiek en spanning met een stoere mannelijke jachtopziener en een kwestbaar meisje dat gered moet worden. Een bookazine, gratis bij een ander tijdschrift wat ik had gekocht en inmiddels weer doorgegeven.
  3. Ontspannen ouders, blije broers en zussen – Laura Markham (nog niet uit)
  4. Tussen Paniek en Psalmen – Gea Bijl ****                                                            Openhartig verhaal van een gelovige moeder over het leven met haar autische zoon. Ik werd bemoedigd door dit recensie-exemplaar wat ik van de schrijfster kreeg.
  5. Dodelijk Complot – Randy Singer ****                                                                                Bijna perfecte rechtbankthriller (ik maak alleen bezwaar tegen het einde), maar het juridisch spel spat er van af. Belangrijkste zaak gelovige ouders worden aangeklaagd omdat hun zoon gestorven is omdat zij medische hulp hebben geweigerd, maar het boek bevat meer verhaallijnen. Blij was ik met dit recensie-exemplaar oa voor Boekenmening, binnenkort lees je meer details over dit boek op deze blog.
  6. Zure koekjes – Corine Hartman ****                                                                                           Een literair juweeltje, gekocht voor € 1,50. Knap hoeCorine Hartman een politiedetective, met een oerHollands tintje in een kortverhaal weet neer te zetten, smaakt naar meer.
  7. Op weg naar Schuilhoek – Hans du Plessis **                                                                        Nog een digitaal leesexemplaar die regelmatig historische romans uitgeeft over Zuid-Afrika. Ik snap de lovende recensies van andere niet.
  8. Cruise – Suzanne Vermeer **(*)                                                                                                      Nu ik meevaar in de  vakantie, kan ik natuurlijk niet om deze titel heen die in de vakantiebieb staat. Ik had het niet verwacht, in no-time had ik dit boek uit, maar dat kwam ook omdat de ontknopping veel eerder kwam dan verwacht, daarna moest ik nog heel wat hoofdstukken lezen voordat het voor de tweede keer spannend werd. Hoewel ik me afvraag of het boek niet gewoon leuker was geweest als de hoofdpersoon wel de kwade genius was in dit verhaal. Matig dus.
  9. Reisgenoten – Sharon Garlough Brown ****                                                                               Bij thuiskomst van onze vakantie werd ik verrast met dit leesexemplaar van de uitgever. Reisgenoten is een bijzonder boek, een roman over vier vrouwen die elkaar op een cursus ontmoeten waar ze opdrachten krijgen, voor zelfreflectie en inzicht in de liefde van God. Deze spirtuele roman bevat extra informatie over die gebedsoefeningen, zodat je er ook zelf of met vrienden mee aan de slag kan. Recensie verschijnt binnenkort.

Toppers voor mij de afgelopen maand waren De nieuwe Kratz, die eigenlijk meer verdiend dan 4 sterren en ook Dodelijk Complot zou ik niet met vier sterren mogen wegzette vanwege het matige einde; de eerste 400 bladzijden waren meer dan prima.

Van welk boek heb jij genoten in de vakantie?

 

Eén gedachte over “9 boeken gelezen in de vakantie”

  1. Je vraagt waar ik van genoten heb. Dat is van Pauwblauw. Al gelezen? Een boek dat blijft hangen…

Reacties zijn gesloten.