5 mustreads voor september

Mijn jongens zijn weer naar school. De vakantie is dus echt voorbij en dan kijk ik  naar wat het nieuwe seizoen gaat brengen, aan boeken wel te verstaan. Als ik de najaarsaanbiedingen zie, die de uitgevers hebben gepubliceerd, dan komen er nog echt heel veel mooie en inspirerende boeken. Ik heb er vast vijf uitgezocht en op mijn verlanglijst gezet.


Mislukt – Iris Boter

mislukt-boterDit is de derde Young Adult roman van Iris Boter en hoewel ik niet echt tot de lezersdoelgroep hoor, ben ik toch erg nieuwsgierig. Hoe schrijf je een verhaal voor jonge lezers voor wie een heel leven nog open ligt, maar toch worstelen met vragen over hun leven? En dan die prangende vraag waarmee Iris Boter zelf haar boek verkoopt: Zou jij het verleden veranderen als je dat kon??
Loïs krijgt die kans – maar tegen welke prijs? 

Loïs zit op de kunstacademie. Niemand mag haar goed verborgen geheim weten en daarom houdt ze iedereen op afstand. Zelfs die lieve en leuke Giel, die haar probeert te helpen, door hem bloeit zij helemaal op. Toch mag hij nog steeds niet te dichtbij komen, maar hoelang blijft hij dat accepteren? Dat in combinatie met die speelse rode letters op de cover, doen mij verwachten dat dit verhaal helemaal niet is wat de titel mij wil zeggen…

in de boekwinkel sinds augustus 2016 voor 15 euro ebook € 9,99

Milde Regen – Cindy Sproles

Milde regenBij deze roman heeft de uitgever ook zo’n indringende vraag: Als je jeugd overschaduwd wordt door een kwaadwillende vader, hoe kun je dan geloven in de vaderliefde van God?
Mercy Roller weet dat haar naam een leugen is. Haar jeugd wordt getekend door haar vader, die voorganger is maar zijn macht en positie misbruikt. In de kleine dorpsgemeenschap aan de voet van de Appalachen is er niemand die durft op te staan om Mercy te beschermen.

Onlangs las ik Verhaal zoekt liefde van Lisa Wingate, wat zich in dezelfde regio afspeelt en waar een van de verhaallijnen ook gaar over een religeuze gemeenschap, die negatief het leven van een vrouw beinvloed. Ik ben benieuwd hoe deze voor mij onbekende schrijfster dit uitwerkt.

al in de boekwinkel  € 19,90

Dit is mijn land – Simon Bruinders

Dit is mijn landEen mooie foto op de cover met een bruin kind samen met de woorden Dit is mijn land en de wetenschap dat het over Zuid-Afrika gaat, meer heb ik niet nodig om nieuwsgierig te worden naar het verhaal van dit boek. Het schijnt gebasseerd te zijn op een familiegeschiedenis van de kleurlingen en hoe hun leven lijdt onder de gevolgen van de apartheid.

verschijnt in september 2016 € 19,50

Dichterbij dan je denkt – Elisabeth Musser

9789029725323-dichterbij-dan-je-denkt-m-LQ-fElisabeth Musser is al jarenlang een favoriete auteur voor mij, die ik bij het uitkomen van haar vorige roman Aan de andere kant van de bergen heb ontmoet. Toen vertelde ze al dat ze bezig was metdeze roman waarbij het slavernijverleden van Amerika gecombineerd wordt slavernij wat er nu nog in ons leven is. Opnieuw een uiterst actueel thema waarbij ik verwacht dat haar verhaal mensen motiveert en  verder gaat dan alleen voor de ontspanning een boek lezen.

verschijnt in september 2016  € 24,99

Vrij van schaamte – Christine Caine

vrijvanschaamte-caineIk ben superenthousiast dat Ark Media een boek van Christine Caine nu brengt in een Nederlandse vertaling. Ik vind dat zij een vrouw is die wat te zeggen heeft. Vorig jaar las ik Undaunted en ik kan niet wachten om verder door haar geinprieerd te worden.

verschijnt eind september  € 17,50

Naar welk boek kijk jij uit dit najaar?

2 gedachten over “5 mustreads voor september”

  1. Mooi rijtje, die eerste trekt me wel aan ook al val ik net als jij niet in de doelgroep 😉
    Verder kijk ik uit naar het tweede boek van Eva Kelder, dat gepland is om uit te komen in januari 2017.

Reacties zijn gesloten.