Zomerlezen #7 Vijf dagen op Skye

Vijf dagen op Skye is het romantische debuut van Carla Laureano en de titel heeft op mij al een geweldige aantrekkingskracht. Rust pakken op het Schotse eiland Skye, los komen van de dagelijkse sleur, genieten van de mooie natuur en de grillige vergezichten. Wie wil dat nou niet?

vijf-dagen-op-skyeNou Andrea Sullivan staat niet te springen voor deze onverwachte trip naar Skye. Geen wonder want eigenlijk zou ze op vakantie gaan naar Tahiti, maar door een mislukte deal, moet zij met deze zakenreis een andere klant binnen halen voor het bedrijf. Een bedrijf wat diensten aanbiedt waardoor een hotel meer gasten krijgt. Andrea is de beste in haar vak; hospitality consultant, maar als zakenvrouw moet zij er hard voor werken en leven met de nodige verdenkingen van collega’s over hoe zij haar knappe uiterlijk gebruikt om contracten te kunnen afsluiten.

De klant deze keer is James MacDonald, een succesvolle chefkok met meerdere restaurants, kookboeken, culinaire shows op televisie en een project voor probleemjongeren. Een soort Jamie Oliver dus, maar dan Schots met lang donker haar en een verleidelijke glimlach. Jamie, nou ja wie kent die nou niet? Precies Andrea heeft geen idee wie die sterkok is. Als zij in één van zijn pubs in London moed indrinkt voor deze klus, staat zij, voor ze het door heeft, oog in oog met deze charmante man.

Carla Laureano heeft talent voor flirterige dialogen en het romantisch kat en muisspel waarbij de aantrekkingskracht tussen James en Andrea onmiskenbaar is. Natuurlijk zijn er nogal die nodige obstakels voordat ze echt een relatie op kunnen bouwen. Dit alles ontwikkelt zich tijdens deze roman, waarbij James heel anders blijkt te zijn dan zijn opgebouwde sterimago; de attente familieman, die het goed doet in de keuken, waar elke lezeres verliefd op zou worden. Andrea heeft ook het een en ander te verbergen onder haar masker van zakelijkheid.

Vijf dagen Skye doen meer met haar dan alleen verliefd worden. Dat effect heeft rust en natuur uiteindelijk. Het is een vleugje bezinning in deze romance, maar het ligt er niet dik bovenop. Hoe zou het kunnen als Andrea door haar ervaringen in het verleden met het geloof heeft gebroken en James, een gelovige, die nooit een voet in de kerk zet? Toch laat Carla er met haar romantisch verhaal geen misverstand over bestaan; met liefde is niet alles goed te maken. Sommige wonden worden alleen door God genezen.

In Amerika is er al een vervolg in deze MacDonald serie en ik ben benieuwd hoe Carla Laureano die mix van bezinning en romantiek in haar andere boeken blijft verwerken, dus ik ga haar volgen.

Mijn waardering: ****

Vijf dagen op Skye – Carla Laureano | Uitgeverij Voorhoeve (2016) 318 blz € 19,99

Disclaimer: Dit boek heb ik geleend van de bibliotheek, want de prijs is voor mij de enige reden dat het boek geen 5 sterren krijgt. Het is heerlijk om te lezen, maar toch ook maar één keer.

Zomerlezen doe jij dat met boeken uit de bieb of koop je ze gewoon?

 

2 gedachten over “Zomerlezen #7 Vijf dagen op Skye”

  1. Ik lees alles uit de bieb.
    Ik heb een verlanglijst aangemaakt (die inmiddels al meer dan 200 titels bevat). Zodra ik een boek zie wat me aanspreekt, zet ik het op die lijst. Op die manier loopt ik wel wat achter en lees ik de uitgaven gemiddeld een jaar later, maar dat vind ik geen probleem. Dit systeem werkt voor mij perfect.
    Vandaag op het strand “Dit leven” van Karel Schoeman gelezen. Ooit een tip van jouw blog.

Reacties zijn gesloten.