5 romans gelezen in augustus

Ik weet hoe dat bij jullie is, maar aan het eind van de maand, hou ik altijd nog boeken over. Deze keer is er van het stapeltje dat ik had willen lezen in augustus, maar één uit. Ik heb wel nog twee boeken weggelezen, die ik voor juli op de stapel had liggen.  De vijf romans die ik wel gelezen heb, zijn stuk voor stuk aanraders, dus kun jij je leeslijst weer aanvullen met dit maandoverzicht, mocht je nog tijd over hebben voor een goed boek. 

  1. de-stilte-van-the-dwdd-leestipDe stilte van Thé – Marie de Meister *****             Een verademing om Nederlandse literatuur te lezen. Marie de Meister boort met dit verhaal een oerthema aan, wie ben je en waarom, wat heeft je gevormd. De worsteling met deze vragen is in deze roman heel sterk weergeven en maakt het lezen haast een spirtuele ervaring. Een terechte leestip van DWDD.
  2. Tan_Twan_Eng_De_tuin_van_de_avondnevel-200x291De tuin van de Avondnevel – Tan Twan Eng *****                                                                                       Een prachtig boek, dat mij al lezend doet reizen en de wereld van het Verre Oosten laat ontdekken. Mooie literaire stijl waarvan ik zeker opnieuw zou genieten als ik hem weer zal lezen.
  3. Augustusgras – Anna Jean Mayhew *****       Mayhew_Augustusgras_WT.inddeen mooi bijzonder sfeervol en gevoelig verhaal over van een 13-jarig meisje dat tijdens een roadtrip in de zomervakantie van 1954 ontdekt hoe zij moedig in een onrechtvaardige wereld haar hart kan volgen, Een verhaal waarbij de kracht van negrospirtuals helemaal tot zijn recht komt.
  4. Vijf dagen op Skye – Carla Laureano ****(*)         vijf-dagen-op-skyeEen heerlijke romance met een vleugje bezinning. Die vijde ster zou ik kunnen gewoon geven voor dit genre, als ik niet op de verkoopprijs let, of vind dat de andere boeken van de maand er echt uit mogen springen.         PS via de website van de schrijfster & door in te schrijven op haar nieuwsbrief, kun je gratis het ebook Jilted lezen. Ook een chefkok (nu CarlaLaureano_Jilted_800-200x300-73x110de vrouwelijke hoofdpersoon). Weer een paar dagen de tijd om halsoverkop verliefd te worden, deze keer is de romantische setting op een tropisch eiland voor de kust van Belize. Geen diepgang in de vorm van geloof, maar wel een kuis verhaal met slechts een paar harstochtelijke kussen.
  5. 9789029725200-verhaal-zoekt-liefde-m-LQ-fVerhaal zoekt liefde – Lisa Wingate ***(*)                Ze kan het gewoon met lezers boeien met een mix van verschillende verhalen. Heerlijk om te lezen, maar er blijft weinig hangen als je het boek eenmaal uit hebt, althans bij mij. De recensie van dit boek (met winactie) zal eerst verschijnen op Boekenmening en dan op dit blog.

Hebben jullie dat ook, aan het eind van de maand nog zoveel boeken over, die je had willen lezen?