De stapel groeit…

De klok is verzet, hierdoor heb ik ’s morgens (tijdelijk) een extra uur om te lezen, dat wil zeggen, voorlezen, want de kinderen zijn ook vroeg wakker. Nu zijn we net begonnen met De Kronieken van Narnia, het neefje van de Tovenaar, dus wij kunnen nog wel even vooruit. Alle delen in een boek (een paperback met 1184 blz) ligt nu op het nachtkastje.

Verder kan ik over het maandoverzicht van oktober kort zijn. Als ik lees dan is het in de nieuwe roman Hier ben ik van Jonathan Safran Foer, waar ik vorige week al over geblogd heb. Meer tijd heb ik afgelopen weken besteed aan het maken van een fotoalbum. Dat is omdat wij een nieuwe reis aan het plannen zijn naar Zuid-Afrika, maar de foto’s van de laatste reis in 2013 nog niet in een boek hadden gezet. Nu vrienden van ons in Zuid-Afrika zijn, is extra leuk om met deze uitgestelde klus bezig te zijn.

Ondertussen lijkt het alsof uitgeveren en boekwinkels juist nu het ene leuke boek na het andere uitbrengen. Binnenkort maar eens een verlanglijstje maken. Terwijl  ik in mijn kast nog een hele stapel heb staan nieuw en of ongelezen, waarmee ik de leesuitdaging van 2016 mee kan afsluiten. Hoeveel van deze stapel zal ik nog uitlezen? De keuze is in elk geval gevarieerd:

  • Nieuwe bloem – Astrid Lammers. Dit boek werd getipt door een vriendin. Het is een persoonlijk verhaal over adoptie uit Ethiopië.
  • Mintijleer – Esther Maria Magius. Dit boek kocht ik in de boekenweek, dit voorjaar nadat ik een zoektocht had gedaan naar een goed christelijk boek uit Duitsland.
  • Een schitterend gebrek – Arthur Japin. Deze historische roman, heb ik geleend uit de minibieb van een vriendin. Nadat ik de zwarte met het witte hart had gelezen, wist ik dat ik meer werk van Japin wilde ontdekken.
  • De onvergetelijke reis van August King – John Ehle. Nog een historische roman, over een man die met zichzelf wordt geconfronteerd als hij een gevluchte slavin kan helpen. ik heb zoveel lovende recensies over dit boek gelezen, dat ik hem onlangs zelf heb gekocht.
  • De stenen getuigen – Tjarko Evenboer. Van de zomer zag ik deze vuistdikke thriller van een (voor mij onbekende) Nederlandse schrijver in de christelijke boekhandel. Het schijnt een pageturner te zijn waarin religie, wetenschap, geschiedenis en spiritualiteit met elkaar zijn verweven.

Van welk boek wil jij dit jaar nog  mijn commentaar lezen op dit blog?