Balans – Adem de dag

Klein maar fijn, dat is helemaal waar voor het dunne (werk)boekje Balans van Mirjam van der Vegt. Het is het eerste deel die hoort bij de Adem de Dag reeks. Eerder dit jaar kwam haar hardcover boek Adem de dag uit met 365 momenten van verstilling en bezieling. De boeken passen bij de stiltelijn, die Mirjam van de Vegt heeft uitgezet. Een onderwerp waar zij met passie over spreekt.

adem-de-dag-mirjam-van-der-vegtAdem de dag heeft voor elke dag een stukje tekst, een doordenker, een gedicht of quote die helpen om rust te zoeken in een opgejaagd leven. Sommige ideeën komen terug, zoals de tip voor een ademgebed, alleen met een ander bijbelvers. Overigens komen lang niet alle ideeën uit de bijbel, er zijn ook tips vanuit het bedrijfsleven of de natuur. In zo’n bonte verzameling zit altijd iets wat je meer of minder aanspreekt. De gouden tip terugzoeken is lastig, want er is geen index en de ideeën zijn ook niet gerangschikt op thema.

balans-werkboekje-adem-de-dagBalans bevat 12 ideeën die ook in het stiltedagboek staan, dan met een concrete opdracht en een tekening, primitieve kleurplaat op de linkerbladspiegel. Het inspireert je vooral over thema’s als geven en ontvangen, loslaten zonder daarbij je zelf te verliezen.  In dit kleine boekje is elk woord raak. Het lijkt wel alsof de pareltjes uit het grote Adem de dag boek hier in verzameld zijn. Ook in het klein blijkt hoeveel variatie er is om rust te zoeken. Dat kan met een bijbeltekst, maar ook door met alle zintuigen in de natuur, of door stil te staan bij een beeld. Een boekje wat uitdaagt om echt iets te doen met wat je leest. Het zorgt ervoor dat je ervaart en begrijpt wat balans en rust voor je leven kunnen betekenen. Zoals Confucius al zei:

Tell me, I will forget

Show me, I will remember

Involve me, I will understand.

Mirjam van der Vegt heeft dit als motto in het werkboekje gezet. Door het formaat en de prijs is het een prachtig cadeautje om door te geven.

——

Adem de dag – 365 momenten van verstilling en bezieling – Mirjam van der Vegt Boekencentrum  (2016) 274 blz. hardcover met leeslint € 18,90

Balans – gezond geven, ontvangen en loslaten  – Mirjam van der Vegt|Boekencentrum (2016) 32 blz. softcover € 4,95

Disclaimer: Adem de dag heb ik voor mijn verjaardag gekregen & Balans kreeg ik als leesexemplaar toegestuurd van de schrijfster in ruil voor een recensie,  waarvoor mij hartelijke dank!

Eén gedachte over “Balans – Adem de dag”

Reacties zijn gesloten.