Deze 5 boeken heb ik gekocht in maart

Oké het is boekenweek en je staat in de boekenwinkel, maar je hebt geen idee wat je moet kopen. Je wilt wat, want je heb gehoord dat het boekenweekgeschenk  of het alternatief wat je in de christelijke boekhandel kunt krijgen echt leuk is. Nog amper twee dagen en dan moet je keuze zijn gemaakt. Afgelopen maand kocht ik deze vijf boeken, waar ik blij van werd en ook jullie kan aanraden:

  1. Hoe lees ik? – Lidewijde Paris

9789046821084 - hoe lees ikHoe lees ik? is een geweldig boek als je meer uit je boeken wilt halen. Eigenlijk is het ook een heel verleidelijk boek. Niet alleen neemt Lidewijde je mee in haar leeservaringen waarbij ze aanwijzingen geeft zodat je voortaan veel meer uit je boeken haalt.  Ik merkte het gelijk toen ik begon in de kern van de zaak van Graham Greene (mijn volgende tip). Maar de voorbeelden uit de literatuur die ze geeft, maken je ook nieuwsgierig naar de besproken boeken, zodat je nog te willen lijst nog langer wordt dan hij eventueel al is. Als jij Dit lees ik heb gelezen, heb je zoveel op je verlanglijstje hebt staan, dat je de tips in deze post niet nodig hebt.

non fictie € 17,99

2) De kern van de zaak –  Graham Greene

Kern van de zaakHet was maar een kleine aankondiging, waardoor mijn oog op deze klassieker van Graham Greene viel. Een oprechte politieman al jarenlang in trouwe dienst in een kolonie aan de westkust van Afrika, krijgt geen promotie. Het zet zaken in beweging die je van te voren niet voor mogelijk houdt. Het was mijn eerste Graham Greene, die heel makkelijk leest, maar pittige thema’s opdiept als corruptie, medelijden en geloof. Ik heb recensies gelezen, waarbij veel van het verhaal wordt verraden. Ik heb mijn hoofd erover gebroken hoe dat toch komt. Waarschijnlijk heeft het te maken met de impact van de gebeurtenissen, die de lezer niet onberoerd laat. Een boek voor leeskringen.

literatuur: € 19,95, als ebook gekocht; € 9,99

3) Een hemel zonder schroeven – Marieke van Meijeren

hemel-zonder-schroevenIk heb direct een hemel zonder schroeven gekocht, niet zozeer omdat ik haar debuut Vleugelslag geweldig vond (dat vind ik) Maar sindsdien ben ik via facebook met Marieke bevriend en uit de schaarse berichten kon ik wel opmaken dat het leven nadat ze uit Congo is vertrokken, zijn sporen heeft achtergelaten. Haar motivatie om te blijven schrijven pakt in deze roman uit in een bijzonder kunstwerk. Een gedurfd experiment, waar woorden en zinnen als vanzelf associeren over de hoofdpersoon; Maria een bejaarde vrouw die in 2065 haar man moet begraven in Zeeland. Poetisch proza, waarbij verhaallijnen over het leven van Maria steeds in elkaar grijpen. Ik vind het prachtig, zelfs al begrijp ik niet alles.

Nederlandse literatuur: € 17,99

4) Rode papaver – Els Florijn

rode-papaverMet de openingszin: “Na veel dringen heb ik een plaatsje weten te veroveren in de trein.” zit ik al midden in een verhaal van de Rode papaver. Ik wil verder. Vorige week ontmoette ik de schrijfster, die mij vertelde dat  de eerste zin uit hoofdstuk 2 haar startpunt was: “Gelovigen zijn als kerkbanken; hard ongemakkelijk en niet lang te verdragen.” Een sterke uitspraak, waar zullen we uitkomen met Rode papaver?  Het maakt mij niet uit dat het gebaseerd is op verhalen die gebeurd zijn.  Dat doet Els Florijn wel vaker, maar deze keer ben ik gewoon nieuwsgierig naar de zoektocht van Anna die haar man achterna reist naar het front van de Grote Oorlog in Belgie. Een oorlog waar ik (anders de WO II) nog niet veel over heb gelezen.

Nederlandse literatuur: € 18,99

5) Een jihad van liefde – Mohamed El Bachiri

9789023471622 jihad van liefdeWow een jihad van liefde is een klein boekje wat je wel even stil maakt. Als de vrouw van Mohamed niet omgekomen was bij de aanslag in Brussel vorig jaar, dan hadden wij zijn stem niet gehoord. Maar nu hij zich uitspreekt over hoe hij in het leven staat en hoe hij rouwt, ontwikkelt zich een nieuw loflied op de liefde. Het zijn kleine stukjes, die diepe indruk maken. Om te beginnen al het pleidooi dat een jihad een inspanning is, een strijd die een gelovige moet aangaan tegen zijn eigen hartstochten.

Dit kleinnood kost €7,99 dus net niet genoeg om het boekenweekgeschenk te krijgen

 

 

Disclaimer: Al deze boeken heb ik afgelopen maand gekocht.  Klik op de link bij het boek als je meer informatie over de inhoud wilt. De site van de uitgever kan je vaak  digitaal nog meer van het boek kan laten zien.

Welke boeken heb jij afgelopen maand gekocht?

Eén gedachte over “Deze 5 boeken heb ik gekocht in maart”

  1. Ik kocht deze maand net als jij o.a. ‘Een jihid van liefde’ en daarnaast nog ‘Peachez, een romance’ van Ilja Leonard Pfeijffer en op het lezersevent van Boekerij kocht ik ‘Vandaag houden we het droog’ van Petra Vollinga.

Reacties zijn gesloten.