Mijn leesweek #1847

In dit bericht praat ik jullie bij over wat ik gelezen heb. Nu is er op dat dat gebied nog niet veel nieuws te melden. Vorige week las ik amper en nu ben ik nog steeds bezig met Alles komt goed van Rob van Essen. Elke keer als ik verder ga in deze roman, is het of ik in een surrealistische wereld stap. Het verhaal lijkt uit het leven gegrepen en maar ondertussen ben ik met Laura en Rudolf in een andere wereld. Ik heb wel boeken op mijn verlanglijst gezet en drie boeken gekocht. Lees verder om te ontdekken welke en waarom.

Ontgifting – Willem Ottenspeer

ddi9789023497905Afgelopen zaterdag hoorde ik onderweg op de radio Onno Blom praten over Een ontgifting, de nieuwe roman van Willem Ottenspeer. Hij is de biograaf van Willem Frederik Hermans, dat wist ik niet en ook niet dat schrijvers en biografen een ambivalente relatie hebben.  Hij zei dat Willem Frederik Hermans schreef om te vernietigen om zijn lezers een klap te verkopen als hij zijn boek onder ogen had. Dat wist ik ook niet, maar heb ik wel ervaren deze zomer, toen ik Nooit meer slapen luisterde tijdens onze reis door Noorwegen. In dit fictie debuut gaat het om de relatie tussen biograaf en schrijver en Onno Blom kon mij overtuigen dat dit interessant moet zijn om te lezen, ook omdat het wemelt van verwijzingen naar het werk van Hermans. Ik heb het boek aangevraagd in de bibliotheek.

Broeder Ezel – Liesbeth Gloedbloed

9789023955269-broeder-ezel-l-lq-fVorige week vrijdag verscheen een lovende recensie over het debuut van Liesbeth Gloedbloed in het Nederlands Dagblad. Ik had Broeder Ezel al op mijn te lezen lijst gezet, toen ik in de najaarsaanbieding van uitgever Mozaïek deze aanbeveling zag staan: “Broeder Ezel is een mysterieus, gelaagd verhaal over een dwaaltocht door de bergen en een zwart sprookje over schuld, vergelding en de drang tot zelfvernietiging.” Afgelopen zaterdag op de CLO literatuurdag in Gouda was de voorraad zo verkocht. De schrijfster had nog één exemplaar in haar tas, waar ze net tijdens de workshop uit had voorgelezen. Ze heeft het gesigneerd voor een collega. Afgelopen maandag heb ik hem gekocht en laten inpakken.

Grip – Stephan Enter

Grip - Stephan EnterMaandag zag ik een tweet voorbij komen van just read die Grip van Stephan Enter heeft herlezen en dat maakt dat ik het ook weer wil herlezen. Ik weet dat ik het mooi vond en veel indruk heeft gemaakt, maar de details zijn verdwenen. In november 2012 heb ik dit erover geschreven. Ik ben benieuwd wat herlezen oplevert en wil dit ook samen met andere lezers (bloggers) doen in januari 2019.

 

 

Het was niet alleen maar leuk tijdens mijn depressie – Marijke Groot

IMG_8695Toen ik vorige week zaterdag thuis kwam, lag er ook een boekje op mij te wachten. Marijke Groot heeft haar dichtbundel “Het was niet alleen maar leuk tijdens mijn depressie” opgestuurd. Ik volg haar sinds een paar maanden op twitter. Voor mij is het een alternatieve vorm van therapie. Het wordt niet vergoed, maar het is  nagenoeg gratis. Behalve haar boek dan, maar zo ben ik, als ik haar kan steunen door iets te kopen, dan doe ik dat. Ondertussen koester ik het, zo pijnlijk mooi. Aangezien ik volgende week mee doe met de poëzieweek van Sandra leest, zal ik een recensie over haar boek schrijven.

De poëzieweek leiden tot meer aankopen, zelfs nog voordat de week begonnen is, dus wees gewaarschuwd. Gisteren in de boekhandel bladerde ik even door Pessimisme kun je leren van Lévi Weemoedt. Nee niet voor mezelf, ik dacht zulke versjes, daar zal hij toch wel om moeten lachen.

Welke boeken koop jij gelijk of heb je meer zelfbeheersing en een verlanglijstje?

2 gedachten over “Mijn leesweek #1847”

  1. Dank voor de tips. ‘Grip’ vond ik ook zeer de moeite waard. De andere drie heb ik niet gelezen. Ik dacht, ik kijk even op Goodreads wat er over de boeken gezegd wordt, maar ze staan er alle drie niet op. Dus ik ben heel benieuwd naar je recensie(s).

Reacties zijn gesloten.