5 jaar Antoinette’s Boekencommentaar

Vandaag bestaat mijn blog vijf jaar. Op 27 december 2013 verscheen het eerste bericht, omdat ik mijn eigen plek wilde voor mijn boekrecensies. Ik heb geen vijf jaar fulltime geblogd. Vanaf mei 2017 tot de zomer van 2018, zag het er zelfs naar uit, dit mijn blog een digitale archiefkast zou worden, maar inmiddels heb ik meer tijd voor deze hobby en dus is nu het moment om stil te staan bij het eerste jublileum.

Dit zijn de vijf  boekencommentaren met de meeste hits:

Het zal je niet verbazen dat dit al oude blogs zijn. Ik vind het zelf verrassend dat zo’n beetje alles wat ik lees, in deze berichten te vinden is; populair boek, uitgelezen Rotterdams, christelijke non-fictie, genomineerd voor de Christelijke Literatuur prijs, en opvoeding. Het zijn niet mijn meest favoriete boeken of blogberichten, die de meeste hits krijgen. Sterker nog over De lege stad was ik erg kritisch.

Mijn persoonlijke favoriete blogberichten zijn

  1. Ver van de boom
  2. Wat ik haal uit Nooit meer slapen
  3. Mijn boekenbiografie

Natuurlijk is het lastig van je eigen blogs je favorieten te kiezen. Achter alle blogs over opvoedingsboeken zit een verhaal. Onlangs las ik voor mezelf mijn commentaar op Ver van de boom en was ik opnieuw onder de indruk, van hoe  Andrew Solomon mijn denken over diversiteit, onvoorwaardelijke liefde en acceptatie heeft beïnvloed. Wat ik haal uit nooit meer slapen, heb ik gekozen omdat dit een tweede versie is. De eerste versie was een te persoonlijke verslag van onze roadtrip naar Noorwegen. Het feit dat het mij toch gelukt is om uiteindelijk te vertellen wat ik wilde, voelde als een overwinning. Nummer drie heb ik wel eigenlijk zomaar gekozen. Jaaroverzichten of maandoverzichten waarbij ik verschillende boeken met elkaar vergelijk of mijn lievelingstitels nog één keer onder de aandacht breng, hadden hier ook kunnen staan.  Ik weet nog dat ik toen heel veel tijd in deze 100ste blogpost heb gestopt. Het feit dat ik  iets van mijzelf op dit blog kan laten zien, vind ik leuk. Ondertussen denk ik dat ik de boekenbiografie grondig zou willen herschrijven.

Wat is jouw favoriete boekencommentaar van de afgelopen 5 jaar?

Het leukste van deze blog is natuurlijk het contact met mijn lezers en volgers. Heel tof dat sommigen van jullie het al vijf jaar met mij uithouden. Bedankt dat jullie erbij zijn! Het lijkt mij leuk om er achter te komen wat jullie favoriete boekencommentaar is. Als je niet meer weet wat er is verschenen, kan het overzicht van auteurs je een eind op weg helpen. Dat is een lijst van 185 recensies. Ondertussen heb ik meer boeken besproken, zeker met de maandoverzichten en de nieuwe rubriek Mijn leesweek.

Als je mee doet met de poll en een reactie achterlaat, maak je kans op een boekenbon, want wie wat te vieren heeft die trakteert! Voorwaarde is wel dat je dit blog volgt, via email, wordpress, twitter of instagram. Meedoen kan tot vrijdag 4 januari 2019.

 

6 gedachten over “5 jaar Antoinette’s Boekencommentaar”

  1. Ik kies net als jij voor de blog over ‘Nooit meer slapen’, een briljant boek en zo mooi dat jij het ter plekke las!
    Gefeliciteerd met je lustrum en ik wens je nog vele jaren lees- en blogplezier!

  2. Gefeliciteerd met je 5 jarig bestaan. Dankzij jouw blog over ik ben pelgrim ben ik hem gaan lezen en hoort hij bij 1 van mijn favorieten.

  3. Gefeliciteerd Antoinette met je jubileum! Door jouw blogs ben ik ook andere boeken gaan lezen dan dat ik al deed. Hierdoor las ik dus ook het boek Rose, ook een klein stukje geschiedenis van Nederland. Ga vooral door met je blogs! Groet Heleen

  4. Van harte Antoinette! Ik heb voor ‘anders’ gekozen namelijk Het geheim van een huwelijk omdat ik door je enthousiasme ben aangestoken. Wat een geweldig boek is het, dank dat je mij hebt kennis laten maken hiermee.

  5. Beste Antoinette, gefeliciteerd met je vijfjarig jubileum! Als ik jouw leeslijst bekijk vind ik daar mezelf terug. We hebben zo ongeveer dezelfde smaak! Toch heb via jou een paar prachtige boeken gelezen die ik zelf niet kende….ik heb gekozen voor “anders” en aangezien ik niet kiezen kan noem ik ze alle drie maar….Zomerhuis……De tuin van de avondnevel……en Verzwegen moeder…….bedankt! Ik zie uit naar de volgende vijf jaar! Veel succes!

Reacties zijn gesloten.