Mijn leesweek #1901

“God, daar was hij dus.” Dat is de eerste zin die ik in 2019 heb gelezen. Zo begint Grip van Stephan Enter. Ik ben nog niet veel verder gekomen (blz 50). Nu ik het boek voor de tweede keer lees, struikel ik over de lange zinnen met veel informatie. In de kantlijn, zet ik symbolen, zoals bij Vincents eerste woorden “ik wist niets”. Ik wil nog meer op aanwijzingen letten, alsof ik op zoek ben naar de mol (in literatuur).

Nee, wat lezen betreft heb ik geen vliegende start gemaakt in 2019. Toch heb ik een boek uit; De acht bergen van Paolo Cognetti, als luisterboek bij de bibliotheek. Als je de bestseller nog niet hebt gelezen, kan ik je dit luisterboek aanbevelen. Elke keer ging ik met Pietro mee op reis, de bergen in en raakte ik vertrouwd met de filosofie van klimmen en dalen of liever van het op grote hoogte ontvluchten van dingen die je beneden kwelde. Ik was verrast door de spiritualiteit van de acht bergen, maar ook van de subitiele verwijzingen naar bijbelteksten. Het was een verademing na het lezen van Broeder Ezel vorige week.

 Hoe is 2019 voor jullie begonnen wat betreft lezen & literatuur?

5 gedachten over “Mijn leesweek #1901”

  1. Ik heb 1 boek uit. Het verleden voorbij van Melissa Jagears. Ben nu bezig in zo heb ik ook jou liefgehad van Ron Hall & Denver Moore

  2. Goede morgen…leuk die zin er gaat geen dag voorbij zonder een boek. Hier nog een, ik kan niet zonder boek in m,n hand. Vroeger werd ik juf leesdoos genoemd. Goede zondag. Carly Mak.

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    >

  3. Ik heb tot nu toe één boek gelezen (Het zwijgen van Maria Zachea) en ik ben gisteren begonnen in ‘Grip’, wat een ge-wel-dig boek! Ik geniet enorm, mooie zinnen, een puzzel die opgelost dient te worden en ik ben gelijk lichtelijk jaloers op jouw mogelijkheid om aantekeningen in het boek te maken, ik leen het boek van de bibliotheek en krabbel post-its vol met ontdekkingen.

Reacties zijn gesloten.