privacyverklaring

Antoinette’s Boekencommentaar is een blog om over boeken te praten met andere lezers. Elke lezer heeft zijn recht op privacy en daarom vertel ik je op deze pagina wat ik doe met de persoonlijke gegevens van bezoekers en lezers van dit blog.

welke persoonsgegevens en waarom?

In het algemeen verzamelt en verwerkt Antoinette’t Boekencommentaar persoonsgevens, die een bezoeker zelf achterlaat, door het plaatsen van een reactie  bij een bericht of voor het inschrijven per email van nieuwe berichten van dit blog. Het gaat in dit geval om de opgegeven naam, emailadres en (bij het achtergelaten van een reactie) het gebruikte IP-adres.

Deze persoonsgegevens worden opgeslagen om contact met je op te kunnen nemen indien dat nodig is en de gegevens worden niet langer bewaart dan noodzakelijk. De gegevens worden niet zonder toestemming versterkt aan derden.

Cookies en statisieken

Het gebruik van cookies op deze blog, vergroot het gebruikersgemak voor de bezoeker, bijvoorbeeld doordat je niet steeds bij elke reactie, je persoongegevens hoeft in te vullen. Als je cookies wilt uitschakelen, kun je dit doen in de instellingen van je browser.

Via WordPress, waar dit blog mee wordt gemaakt heeft Antoinettes Boekencommentaar inzicht in algemene bezoekersstatistieken. Deze informatie wordt gebruikt om het blog te verbeteren en niet doorgegeven aan derden. Antoinettes Boekencommentaar maakt geen gebruik van Google Analytics.

Beveiliging

Ik neem de bescherming van jouw gegevens zeer serieus en heb daarom passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking tegen te gaan.

Rechten

In het kader van AVG heb je recht op inzage en kun je opvragen welke persoonsgegevens Antoinettes Boekencommentaar van je heeft opgeslagen. Je hebt het recht op retificatie, waarmee je wijzigingen kunt doorgeven. Het recht om persoonsgegevens te laten verwijderen. Om gebruik te maken van deze rechten kun je  contact opnemen met  het volgende emailadres: antoinettesboekencommentaar@kpnmail.nl.  Voor het verwijderen van je emailadres uit de verzendlijst voor nieuwe berichten van dit blog, zit een link in elke email, die verstuurd wordt. Tenslotte heb je ook het recht voor het indienen van klacht, dat kan via de Autoriteit Persoonsgegevens, maar ik hoop dat je eerst contact opneemt met mij.

Contact:

Als je vragen hebt over deze privacyverklaring of jouw gegevens op mijn blog neem dan contact op met Antoinette Schram, antoinettesboekencommentaar@kpnmail.nl

Laatste update van deze privacyverklaring: 16 januari 2019